19:04: Jämtland-Borås

Omgång 21 av 28 i SBL. Borås kommer på besök till Nya Sporthallen. Gustav Hansson, Will Paul och kompani jagar sin tionde seger.

Den andra raka hemmamatchen i Nya Sporthallen. Men också Gratismatchen.

Vi pratar om Jämtland-Borås i kväll, tisdag.

Fyra poäng skiljer lagen åt. Borås har 22 och är trea, Jämtland har 18 och är femma.

Henrik Svenssons lag ser ut att vara på god väg mot slutspel. Resan hit har dock kantats av en del blindskär och återkommande småskador på Nimrod Hilliard, men Borås har ändå spelat med en viss stabilitet. Med en kurant Hilliard har västgötarna kompetens nog för att ta sig till semifinal.

Om de berömda ”marginalerna” varit med Torbjörn Gehrkes Jämtland, skulle laget också ha kunnat vara i ”22-poängslandet”. Nu tvingas man slåss för att överhuvudtaget gå till slutspel. Men ”Älgarnas” högstanivå är ändå så pass bra att det finns goda chanser till att lyckas.

Kvällens drabbning, men även de övriga två matcherna i kväll, kan ge en tydlig fingervisning om vilka två lag som kommer att ta plats nummer 5 och 6.

Matchen Södertälje-Umeå är synnerligen viktig, liksom Norrköping-Uppsala.

För Jämtlands del tror vi att försvarsspelet kan vara nyckeln till framgång i kväll. Om man kan konservera det stundtals väldigt starka defensiva arbetet som vi såg mot Uppsala, Umeå och i två perioder mot Luleå – ja, då ökar chanserna betydligt.

Om vi får önska något är det att Purifoy, Puidet, Prostran och de övriga sätter fokus på defensiven, ungefär på samma sätt som Luleå gjorde i lördagskväll. Från start.

Då tror vi att offensiven kommer automatiskt – ungefär som den gjorde mot Umeå (seger 97-83).

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *