Heroiskt av Jämtland U

Oliver Gehrkes fantastiska bössa räddade förlängning för Jämtland U.

Jämtland U var inte långt ifrån en jätteskräll i dagens Basketettamatch mot tabelltvåan Blackberg.

Trots att Jämtland hade stora förkylningsproblem och bara kunde ställa upp med sju spelare (plus coachen Wiktor Buszka som åttonde man), räddade man förlängning.

Blackeberg såg ut att ha säkrat segern, men Oliver Gehrke ville annat. 17-åringen bombade i vå (!) treor på sista 16 sekunderna, den sista med fem sekunder kvar.

I förlängningen tog orken ut sin rätt och Blackeberg kunde gå ifrån till seger med 105-100.

Ändå: en heroisk prestation av det unga Jämtlandslaget som alltså roterade på bara sju spelare samt coachen Wiktor Buszka. Blackeberg gick runt på tio man.

Tredje perioden var helt fantastisk av Jämtland som hittade ett sänk som är det bland det mest otroliga vi har varit med om. Laget vann perioden med hela 38-20!!

Vad är orsaken till att Jämtland U är så vingklippt i helgen?

– Vi har fortfarande förkylningar som går i laget. Dessutom spelar vårt H17-lag i Stockholmsserien i helgen, berättar ”Pecka” Johansson, klubbdirektör i Jämtland Basket.

Spelare som saknas är bland annat Max Tandberg Wall och John Pålsson.

Ny match väntar i morgon, också det mot ett topplag, nykomlingen Nacka.

Den stora frågan är förstås om Gehrke och grabbarna hinner ladda om efter dagens pärs. Både mentalt och fysiskt. Å andra sidan är det nog exakt det här som alla spelare gillar: att få chansen att spela högintressanta värdematcher.

Daniel Johansson svarade för ett enormt jobb. 31 poäng, 15 returer, 5 assists, 2 steals och en block.

Blackeberg-Jämtland U 105-100 e förl.

28-21, 24-20, 20-38, 23-16, 10-5

Blackes bästa: Joacim Edlund 31. Jämtland: Daniel Johansson 31, Oliver Gehrke 29, Adam Johansson 15, Oskar Alm 10, Petter Salmonsson 9, Johan Petersen 6.

Publicerat av

Hans Andersson