Jabril: ”Jag kommer tillbaka till Jämtland”

Fjolårets succeguard i Jämtland Basket gör numera succe i Ungern.

I fjol succe i Sverige.

I år succe i Ungern.

Jabril Durham verkar lyckas oavsett klubb och land. Men han längtar tillbaka till Jämtland Basket.

Det berättar han för Bloggen. Men han lovar också att återvända till Östersund och Jämtland.

– Ja, jag saknar supportrarna och folket i Jämtland. Men jag hoppas snart kunna åka tillbaka och träffa er. Min plan är absolut att kunna göra det innan säsongen är slut, hälsr Jabril.

Han trivs dock väldigt bra i Ungern och har fullt upp med sitt nya lag PVSK-Veolia. Laget är åtta just nu och på slutspelsplats. Men ligan är riktigt bra och att gå till slutspel är ingen självklarhet.

– Ungern har varit väldigt bra hittills. Ligan är mycket tuff och pointguardsen i de andra lagen håller riktigt hög klass. Varje match är stenhård, säger Durham, som snart kommer in på Jämtland Basket och årets säsong.

Han håller koll på vad som händer i sin gamla klubb.

– Jämtland behöver göra en sista kraftansträngning för att bli topp-4 i ligan. De behöver vinna några matcher i rad.

Trots att slutspelsplatsen inte är klar, tror Jabril Durham att Jämtland kommer att klara av att bli bland de sex bästa.

– Jag ser fram mot slutspelet och kan inte vänta på att Preston tar sitt spel till en ännu bättre nivå.

Vad säger du om din egen säsong så här långt?

– Det går bra. Jag är etta i assistligan, precis som i Sverige. Jag jobbar hårt så det är ingen överraskning att det flyter på. Jag bara tackar Gud som ger mig chansen att spela det spel som jag älskar.

– Jag är mycket nöjd med livet i Ungern. Vi ligger åtta och på slutspelsplats, men det är många matcher kvar, säger Jabril, innan han skickar en sista hälsning:

– Vi ses snart. Jag kommer med säkerhet att åka tillbaka till Jämtland och hälsa på er innan säsongen är över.

Jabril Durham har snabbt blivit en av Ungerns stora basketprofiler. Amerikanen leder assistligan med över 8 assists per match.

Publicerat av

Hans Andersson