Besked i dag: VM-kval eller inte?

Bortamatch mot Grekland, i ”lejonets kula”? I eftermiddag kommer beskedet för Jaan Puidet om han tar plats i 12-mannatruppen.

I dag får Jaan Puidet beskedet.

Blir han uttagen i Estlands 12-mannatrupp till VM-kvalmatchen mot Grekland?

– Just nu är jag med i 14-mannatruppen, så jag vet inte om jag kommer att få följa med till Grekland, berättar Jämtlandsspelaren.

Estlands lag har sedan i helgen varit samlat i Tallinn för träning och PR-aktiviteter.

Basketlandslaget verkar ha en framträdande position i estländskt idrottsliv och fredagens VM-kvalmatch i Aten mot Grekland är nog en av landets största baskethändelser alla kategorier.

Att få möta världslandet Grekland på bortaplan, är förstås en milstolpe för både ledare och spelare. Grekerna är rankade 11:a i världen och har en grym historia på både klubb- och landslagsnivå.

EM-guld 2005 och VM-silver 2006 är några moderna meriter. Lagets stjärna är Giannis Antetokounmpo, en av världens främsta och en stor profil i NBA och Milleauke Bucks. Han lär dock knappast få tillåtelse att spela en VM-kvalmatch.

Det finns dock andra stjärnor i Greklands lag. Till exempel Printezis, Bourousis, Sloukas och Calathes.

Jaan Puidet har i alla fall en bra känsla i kroppen. Den senaste tidens starka spel i Jämtland Basket har lyft det mentala humöret. Bortasegern mot Nässjö var extremt skön.

– Ja, det var en stor seger och en hård kamp. Förra veckan var tuff med tre matcher och inte mycket tid att vila, men allt gick bra, säger Jaan, som i eftermiddag får besked om Greklandsmatchen.

– Jag vet inte alls. Det beror på vad vår headcoach bestämmer. Vi har fortfarande en del träningar kvar. Förmodligen får vi besked om truppen i eftermidag.

Publicerat av

Hans Andersson