Jämtland återsamlat: ”Två brutala dagar”

Fyra dagars ledighet. Men nu är Jämtland Basket igång igen. Torbjörn Gehrke och Zeljko Brlek körde igång sina spelare i dag på förmiddagen.

Efter fyra dagars vila startade Jämtland Basket sin lagträning i dag. Om det var en mjukstart?

Knappast.

– Vi börjar med två brutala dagar. Tung styrketräning samt kondition på förmiddagarna och basket på kvällarna, berättar Torbjörn Gehrke.

Alla spelare är på plats och kör, förutom Jaan Puidet. Han är hemma i Estland med landslaget. John Pålsson finns också med. Den unge guarden har haft en tuff period efter jul med en envis förkylning som vägrat att släppa.

– Skönt att John kunde vara med i dag. Förhoppningsvis är allt skräp borta ur kroppen, menar Gehrke, som påpekar hur utsatta elitspelare i basket är för infektioner.

– De här killarna tömmer sig helt efter varje pass och då är man också mer mottagliga för förkylningar. En läkare berättade att han jämförde elitidrottare med människor på runt 60-70 år vad gäller infektionskänslighet.

Någon som imponerade i dag?

– Toni (Prostran) lade verkligen ned själ och hjärta i försvarsspelet. Vi jobbar hårt med Toni så att han ska komma in i vårt tänk. Försvar är ett område som han kanske inte behövt fokusera totalt i förut eftersom han är så fantastisk med bollen.

Det här som Gehrke säger om Toni Prostran Wär inte alls ovanligt. Riktiga bolltalanger som kommer fram tidigt och som kanske är storstjärnor, kan så att säga surfa på sin talang och göra stordåd, men för att ta nästa steg behövs även ett starkt försvar.

Gehrke tror att Toni Prostran kan klättra ytterligare på karriärstegen. Då är just den defensiva delen en nyckel.

– Försvar handlar om vilja och inställning. Toni har båda delarna. Om han bestämmer sig för att bli bättre på det här området, då kan han spela klart högre upp och tjäna mycket mer pengar. Det vi gör nu är att vi sätter in honom i våra system.

Gehrke och Zeljko Brlek lättar upp träningen på fredag, då det blir lite mer återhämtning. Därefter väntar ett fyspass på gym innan ett minst sagt speciellt träningspass är planlagt för lördag.

– Det passet är tills vidare hemligt, säger Gehrke och flinar.

Söndag är vilodag. Dock inte för spelarna i Jämtland U, som spelar hemmamatch mot Uppsala.

På måndag vidtar ett intensivt smålagsspel för alla utom för de spelare som dubblerar i Jämtland U. De får pusta ut.

– Tisdag och onsdag faller vi in i våra rutiner igen, berättar Torbjörn Gehrke, som då också bör ha Jaan Puidet med i gänget igen.

På torsdag väntar ny match i SBL, hemma i Nya Sporthallen. Södertälje Kings är motståndare i omgång 23 av 28.

John Pålsson är tillbaka i träning.

Publicerat av

Hans Andersson