Beviset på att AIK drar sig ur Damligan?

AIK kommer självmant att lämna Damligan. Även om laget klarar sig kvar.

Det är en uppgift som plötsligt börjat cirkulera i basketsverige.

Upprinnelsen kan ha varit ett blogginlägg från Södertäljes basketprofil Tapio Joulamo. Joulamo driver sedan en tid tillbaka en dambasketblogg under namnet ”Woodartbloggen”. Där skriver han mycket initierat om svensk och internationell dambasket.

Ja, enligt vårt sätt att se det är Tapio Joulamo en av Sveriges mest kunniga skribenter vad gäller svensk dambasket. Ja, han är inte bara kunnig inom sitt skrå. Han kan också uttrycka sig i skrift som få andra.

Den som gillar att hänga med om vad som händer i Damligan och internationell dambasket, bör absolut följa Tapio Joulamos skriverier.

Häromdagen publicerar Joulamo ett inlägg om Damligan. Där skrev han bland annat om att nykomlingen AIK – som i fjol kvalade mot ÖB – ska dra sig ur Damligan.

Här kommer ett utdrag ur detta blogginlägg:

”Skulle AIK ändå komma före Mark vore det en ödets ironi eftersom AIK inte kommer att spela i ligan nästa år… AIK har fortfarande inte gått ut med några besked om att de drar sig ur ligan, men inte heller dementerat saken, trots att en del skriverier redan förekommit. Känt är dock att både spelarna och coacherna fått besked av klubbledningen.

Av någon anledning håller klubben på informationen om beslutet att dra sig ur, vilket är känt i vida kretsar. Bland annat gick Janel McCarville ut på Twitter och ondgjorde sig över klubbens beslut”.

Samma uppgift lämnades i går av Krister Blomgren, headcoach i ÖB. Han berättade om att en klubb kommer att lämna Damligan, men ville inte säga vilken klubb det är.

Publicerat av

Hans Andersson