Jämtland upp på andra plats i publikligan

Publiken fortsätter att strömma till när Jämtland Basket spelar sina hemmamatcher. Klubben har precis passerat Borås och är nu tvåa i publikligan.

Intresset för att titta på Jämtland Basket håller i sig. Förutom Luleå finns det inget lag som drar mer publik på sina hemmamatcher än ”Älgarna”.

Kampen mot Borås om andraplatsen i publikligan har varit hård hela säsongen, men just nu är det fördel Jämtland.

Borås – som i många år jobbat mycket bra och ambitiöst med sina hemmamatcher – har varit förbi någon eller några gånger i år, men inför veckans återstart av SBL, har Jämtland precis gått förbi.

Mycket publik handlar självklart om att ha ett vinnande hemmalag, men det finns andra faktorer av betydelse. Arenans komfort och bekvämlighet, humana biljettpriser, tillgång till sociala ytor, restaurang- och cafemöjligheter, underhållning före och under matchen, med mera.

Det här har Jämtland Basket lyckats förträffligt med. Klubbens matchstab är oerhört ambitiös och fylld av idéer. Nya Sporthallen erbjuder många sidovinster för åskådare och det här har Nils Johansson med stab lyckats använda till sin stora fördel.

Frågan är hur mycket publik det kan komma i morgon torsdag, mot Södertälje?

– Ungefär 1 200 personer. Vardagsmatcher brukar locka mindre än helgmatcher. Men jag hoppas att jag har fel, säger Erik Westin, ordförande i Jämtland Basket.

Lita dock på att Westin är glad över publikutvecklingen i Nya Sporthallen. Fjolårets lyft och åskådarsucce har fortsatt i år. Jämtland Basket ökar sin snittpublik, inte mycket alls, men det är ändå en stegring.

Faktum är att Jämtland är den enda klubben i topp-4 som visar positiva siffror jämfört med i fjol.

Bruce The Moose och Nils Johansson – två stora profiler på Jämtland Baskets hemmamatcher.

Här är publikligan i SBL med sex omgångar kvar (fjolårets siffror inom parentes):

1. Luleå 1 873 (1 896).

2. Jämtland 1 256 (1 224).

3. Borås 1 229 (1 351).

4. Norrköping 878 (1 040).

Publicerat av

Hans Andersson