Veckans stora: Final Four för ÖB H19

Adam Johansson får extra mycket ansvar i helgen eftersom Olle Lundqvist saknas i ÖB.

Basketveckans stora händelser är förstås det fortsatta semifinalspelet på herrsidan och damernas två första SM-finaler mellan Luleå och Udominate.

Ur jämtländsk synvinkel riktas allt ljus mot Norrköping och helgens Final Four i SM. ÖB har återigen nått till semifinal och ställs mot Alvik på lördag.

Final och match om tredje pris spelas på söndag.

Normalt sett skulle ÖB-coacherna ”Pecka” Johansson och Mats Lundqvist ha siktat mot SM-guld, men Olle Lundqvists knäskada gör att slagkraften minskar betydligt. En finalplats är sannolikt det bästa som ÖB kan åstadkomma.

Lundqvists skada är oroande. Han missade de fem sista matcherna med Jämtland U och risken är att han kan tvingas vila även en bra bit in i maj.

– Vi tar inga risker med Olle. Han har ju en hel landslagssommar framför sig, menar ”Pecka” Johansson.

Torbjörn Gehrke kommer också att vara på plats i Norrköping. Dels för att stötta laget och sonen Oliver, dels för att titta på eventuella nyförvärv.

– Det ska bli väldigt roligt att se duellen på lördag mellan Adam och Alviks landslagsguard. Adam har utvecklats jättemycket i spelet i år.

Årets Final Four är den sista chansen för ÖB att ta hem ett SM-guld. Åtminstone på de närmaste åren. Den mängd talanger och de framgångar som klubben har haft de senaste åren, är unikt. Det lär dröja innan vi får se dess like igen.

– Sedan jag kom hit (2014) har vi haft en fantastisk talangpool. Det har gjort att vi har kunnat lyfta upp spelare i A-laget. Men framöver ser det inte lika bra ut bland spelare födda 01, 02 och 03. Då kommer vi till en situation där vi kanske mer måste rekrytera utifrån, menar Torbjörn Gehrke.

Storfavorit i H19 är Fryshuset, där viktige guarden och landslagsmannen Felix Lemetti kan bli hela helgens MVP.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *