Doremus hyllad: ”Så mycket kärlek”

Doremus med sin mamma och mormor i samband med festen på St Joseph High School.

Doremus Bennerman är hemma i Jämtland igen. Hemma med massor av härliga minnen från återföreningsfesten på St Joseph High School i Connecticut, USA.

– Det var jätteroligt för oss alla som var där. Trots att Doremus varit borta från skolan så länge är han fortfarande väldigt omtyckt och älskad av folket. Men inte bara för hans basketspel utan för den person han är. Det var så mycket kärlek, menar hustrun Veronica.

Syftet med festen var att uppmärksamma och prisa ett antal före detta elever och spelare på skolan. Bennerman blev till exempel invald i Hall of Fame.

Plaketten eller priset som visar att Doremus Bennerman numera finns i skolans Hall of Fame.

Bennermans riktiga genombrott kom under åren på Siena College.

Lördagskvällens festligheter handlade förstås mycket om nostalgi, om att återberätta gamla minnen och träffa gamla vänner. Doremus Bennerman fick till exempel återigen höra om den fantastiska säsongen 1993/94, då hans Siena gjorde en suverän säsong i NCAA:s division 1.

Bennerman var själv sjua i poängligan och avslutade med en formidabel insats i Madison Square Garden. Det handlade om National Invitational Tournament och Siena gick fram till en tredjeprismatch.

Där och då slog den sedemera Jämtlandsstjärnan till med sitt livs insats; 51 poäng!

Den siffran är fortfarande poängrekord i NIT.

Inte konstigt att 45-åringen är älskad hemma i Connecticut.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *