Jämtlands lagbygge: ”För många krokar ute”

Gustav Hansson är en av de spelare som Jämtland Basket hoppas få ett positivt svar från.

Jämtland Baskets lagbygge fortskrider och i veckan hoppas man få flera positiva svar. Klubben har lite mer än en handfull kontrakt ute och målet är att få svar på i stort sett alla inom en snar framtid. Vi gissar att det rör sig om cirka 7-10 dagar.

Headcoachen Torbjörn Gehrke har deklarerat att Jämtlands prioritering är att behålla sina unga talanger. Det lär innebära att dessas besked kan komma i veckan.

Några officiella besked om vilka spelare som är aktuella har vi inte fått. En rätt logisk gissning är dock att det rör sig om Daniel Johansson, John Pålsson, Adam Johansson, Oliver Gehrke och Olle Lundqvist. Men även om Gustav Hansson, som med sina 23 år ändå måste beskrivas som ”ung”.

Gehrke vill behålla alla sex eftersom han ser stor potential hos dem och för att de har stor betydelse för lagbygget.

Den ende vars besked lär dröja är Olle Lundqvist. Han sitter i en rävsax. Självklart är det lockande att ha klubbar från södra Europa och college i USA som vill värva dig, men att ta ett beslut när kroppen är skadad är ju inte lätt.

Den envisa knäskadan kan faktiskt förstöra hela sommaren. Den kan också få Lundqvist att skjuta på utlandsflytten.

De kommande beskeden från landslagsläkare och sjukgymnaster kan bli helt avgörande.

Torbjörn Gehrke vill inte kommentera om hur han ser på chanserna att få behålla Olle Lundqvist. Däremot säger han så här om dagsläget i truppen:

– Det är för många krokar ute som vi faktiskt inte vet svaren på just nu. Vi bör veta mycket mer konkret redan på fredag. Då hoppas vi få besked från många av de spelare vi för samtal med. Först då vet jag vad vi har och vad vi saknar, säger Gehrke och tillägger:

– En sak i taget brukar man ju säga.

En av de positioner som Jämtland vill förstärka på är nummer 4 och 5. Det gäller både med utländska och unga, svenska spelare.

Kategorin ”unga, svenska spelare på runt 200 cm” är emellertid inte s-å stor. Många talanger vill gärna utomlands direkt efter gymnasiet och de som fortfarande är kvar i Sverige kan vara svårflirtade eftersom de är mitt uppe i sina gymnasiestudier.

– Därför är det så otroligt viktigt att ha egna spelare som är stora och kan spela på någon av insidepositionerna, inflikar Gehrke.

En spännande vecka väntar Torbjörn Gehrke och Jämtland Basket.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *