Landslagsläger och Göteborgs Basketfestival

Daniel Johansson är en av de Jämtlandsspelare som är uttagen till Sveriges U20-landslag.

Veckans nationella baskethändelser koncentrerar sig, åtminstone ur jämtländsk horisont, kring tre områden:

1. SM-finalen mellan Luleå och Norrköping (1-1 i matcher).

2. Landslagslägren i Norrköping för U20 och U18.

3. Göteborgs Basketfestival.

Luleå och Norrköping möts i morgon tisdag och på fredag i match 3 och 4. Ett snabbspelande och snabbspringande Luleå mot det mer metodiskt spelande Norrköping.

De traditionella U-landslagslägren i Norrköping börjar på Kristi Himmelfärdsdag, på torsdag. Fyra Jämtlandsspelare är uttagna. Daniel Johansson och Olle Lundqvist i H20 samt Oliver Gehrke och Adam Johansson i H18.

Samlingarna är de första inför sommarens olika EM-slutspel. Längs vägen kommer trupperna successivt att minskas för att till slut bli 12 spelare i respektive åldersgrupp.

De fyra Jämtlandskillarna bör alla ha goda chanser att gå hela vägen. Det finns dock ett stort frågetecken för Olle Lundqvist, som dras med en knäskada. Enligt vad Bloggen förstår kommer 18-åringen att behöva vila och rehabträna under sommaren – allt för att bli kvitt sina återkommande knäproblem.

Basketfestivalen i Göteborg är något av säsongsfinal för ungdomarna. Den är en av Europas största ungdomscuper och har anor från 1979. Årets upplaga innehåller nära 650 från cirka tio länder. Lagen är utspridda i 18 olika klasser.

ÖB åker med hela fem lag.

– Vi fyller en hel buss med 53 spelare. Vi åker på onsdag förmiddag och kommer att spela i P16, P15, P14, P13 och F14, berättar coachen

ÖB P16 har hamnat i samma grupp som skånska Lobas, Tureberg och Uppsala. P16 är en stor klass med hela 45 lag.

Publicerat av

Hans Andersson