Här är läget i Borås Basket

Inga spelare har kontrakt i Borås.

Borås Basket slickar såren efter semifinaltåget mot Norrköping. Men besvikelsen är inte överdrivet stor. Inte efter att ha slutat på en blygsam sjätteplats i grundserien.

– Det var kul att gå till semi. I vissa matcher var det bara några skott här och där som skiljde. Nä, vi är inte missnöjda, men inte jätteglada heller, säger sportchefen Jonas Larsson.

Den erfarne Boråsprofilen är nu tillbaka vid ritbordet för att skissa på ett nytt lag och planera för en ny säsong.

– Det är nästan det roligaste, att sätta ihop ett lag.

En av Jonas Larssons prioriteringar är att behålla Nimrod Hilliard (”han var bra på många sätt”). De tre utlandsproffsen på forwardspositionerna kommer sannolikt att försvinna. Bisping, Mornar och Smith.

– De stod för skiftande insatser. Brett kom i alla fall in varje dag och gjorde sitt absolut bästa.

Till saken hör också att det blir väsentligt dyrare att ha kvar utländska spelare år 2. Detta eftersom man betalar skatt per kalenderår och det då innebär åtta månaders vistelse i klubb och land.

Fredrik Andersson och Simon Gunnarsson verkar bli kvar. Egna, stora spelare är hårdvaluta och båda två är unga och borde fortfarande ha utvecklingspotential.

– Just nu är detegentligen bara klart med två saker, att Henrik (Svensson, headcoachen) stannar och att Mike (Palm) slutar. Ingen spelare har kontrakt. Vi utvärderar och kollar, menar Jonas.

Satsar ni på Europaspel?

– Nej. Vi kom för långt ned i serien. Det är hårdare kriterier nu. Jag tror bara att det är Luleå och Norrköping som kan vara aktuella.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *