”Ingos” uppflyttning – ett perfekt beslut

Ingemar Nord och Wiktor Buszka.

Jämtland Basket gör en rockad på tränarposten i division 1-laget. Ingemar Nord flyttas upp från ett av ungdomslagen (eller om han är ansvarig för flera lag) till Jämtland U.

Det är mycket bra. Ja, helt enkelt lysande, som en viss Ragnar Vanheden skulle ha sagt till Charles- Ingvar i Jönssonligan.

Ingemar Nord är en toppkraft. En genuin basketmänniska som har spelat ligabasket själv och som kan sporten utan och innan. Dessutom är han steg 3-utbildad och ambitiös.

”Ingo” är troligen den största coachtalang som finns just nu i länet. Därför är det givet att han ska få ta hand om Jämtlands unga talanger – spelare som i många fall drömmer om att representera A-laget och kanske nå ännu längre.

– ”Ingo” har redan börjat planeringen inför nästa säsong. Han har cirka 25 spelare i träningstruppen, menar ”Pecka” Johansson.

Jämtlands klubbdirektör hoppas att Wiktor Buszka vill ansluta till staben i Jämtland U. Buszka gjorde ett hästjobb i år och hans lojalitet och arbetsglöd är något som JB vill fortsätta att dra nytta av.

Jämtland U kommer att spela i en modifierad division 1-serie. Den norra gruppen har nämligen minskat från tolv till enbart nio lag. Ingen rolig nyhet för varken spelare eller ledare.

Även superettan har problem med att få till en full serie. Där är det bara nio lag nästa år, sedan Norrort tackat nej.

”Pecka” Johansson önskar därför se att Basketettan norr avgörs i trippelmöten, alltså 24 matcher.

Vi håller med. Matcher är viktiga för att utvecklas. Det är många och tuffa matcher som måste till för att unga spelare ska ta nästa steg.

Publicerat av

Hans Andersson