Här är läget i AIK Basket

Peter Grinbergs Anell blir ny sportchef i AIK.

AIK har precis avslutat en säsong som inte alls var i paritet med klubbens mål.

Damlagets debut i Damligan slutade i fiasko. Man tvingades dra sig ur kvalet på grund av bristande resurser.

Herrlaget missade avancemang till SBL och slutade fyra. En orsak till placeringen var en ovanligt lång skadelista – där flera nyckelspelare missade matcher.

Den stora frågan är förstås hur AIK reagerar på årets bakslag.

Bromsar klubben in sin satsning?

Herrcoachen Peter Grinbergs Anell svarar:

– Vi behöver tänka i lågbudgettermer framöver, men samtidigt måste vi både gasa och bromsa. Vi ska se till att vi blir bäst i Stockholm.

Målet är högt. Ja, det är det förstås alltid när det handlar om AIK. Här tillåts inga halvmesyrer. Svansföringen är hög.

Dagsläget tillåter dock inga stora utsvävningar. Damlaget kommer sannolikt att tappa flera tunga pjäser (kanske speciellt Crystel Bittar, som valts till Årets unga stjärna i Damligan).

– Flera tjejer har meddelat att de kanske vill röra på sig. Det är bara att önska dem lycka till, säger Peter och tycker att det var ”sjukt tråkigt det som hände med damlaget”

Hur ser du på framtiden?

– Vi har ett hästjobb framför oss. Skutan har läckt vatten i flera år. Nu är målet att vi ska bli en klubb och inte bestå av flera öar. Men det känns jättebra. Organisationen faller på plats och vår nya ordförande Anna Magnusson gör ett kanonjobb.

Peter själv kliver av jobbet som headcoach för AIK herr. Han blir istället sportsligt ansvarig för både herr- och damlaget.

Eftersom varken Djurgården eller AIK tog sig upp i SBL, kommer storstaden Stockholm att sakna lag i basketligorna nästa år.

– Det är tråkigt eftersom basket är den största sporten i innerstaden. Basket ligger i tiden.

Är det bara en tidsfråga innan någon av klubbarna tar steget upp – eller?

– Ja, det är jag helt övertygad om.

Under tiden jobbar AIK på att hitta nästa säsongs coachkombinationer för sina A-lag. På damsidan är det klart med en intressant lösning.

– Tyvärr kan jag inte avslöja det än. Han måste först få meddela sin förra klubb. Men vi är jättenöjda, menar Peter Grinbergs Anell.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *