Eliasson: ”Jag var inte redo”

Jesper Eliasson i Jämtland Baskets linne säsongen 2014/15.

Han var en av de första spelare som Torbjörn Gehrke värvade till Jämtland Basket. Jesper Eliasson anlände till ”Älgarnas” högkvarter sommaren 2014, samtidigt som gamla Solnakompisen Niklas Larsson.

Båda med U-landslagsmeriter och båda tillhörande 94-kullen.

Nu är Eliasson tillbaka i Solnahallen, men hos AIK. Det är där han inom något år hoppas få göra comeback i Basketligan.

– Vi satsade och hoppades att det skulle ske första året (våren 2017), men det blev inte så. Det var synd eftersom det var ett riktigt bra drag runt AIK. Tyvärr har det intresset dött en del i år, menar Jesper när Bloggen får en pratstund med honom.

Årets säsong blev lite av ett antiklimax både för AIK och för Jesper själv. Skador på flera spelare och en slutlig fjärdeplats.

Jesper var kanske den mest olycklige i hela truppen eftersom han var skadad året ut. Inte en enda match blev det.

– Jag hade problem med ena foten. Det är så i basket att man ofta stukar fötterna, men den här gången blev det extra jobbigt. Ett av mina ledband orkade inte riktigt hålla uppe foten. När jag blev bra stukade jag den igen så jag kunde inte spela några matcher alls.

Nu verkar dock allt vara bra och Jesper siktar på nästa säsong. Troligen med i stort sett samma lagkompisar.

– Många av spelarna har så mycket av sina liv här, med jobb och så. Eftersom lönerna inte är speciellt höga i basketsverige, skulle jag tro att de flesta blir kvar i AIK.

Jesper Eliasson har återigen satt ned sina tältpinnar i Stockholm. Efter en utflykt till Norrland, hos Jämtland och Sundsvall, ska det mycket till för ett nytt klubbyte.

– Det var lärorikt att spela för Jämtland och Sundsvall. Men jag var inte redo att flytta hemifrån när jag kom till Jämtland. Det var svårt och gick inte som jag hade tänkt.

– I Sundsvall var jag mer redo på det personliga planet. Då visste jag hur det fungerade. Men då blev det strul runt omkring klubben, med löner som inte kom.

Niklas Larsson och Jesper Eliasson inför ett derby mot Sundsvall, säsongen 2014/15.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *