Ambitiösa coacher klättrar på stegen

Wiktor Buszka och Ingemar Nord är färdiga med sin steg 3-utbildning.

Jämtländsk basket har i helgen fått ytterligare två steg 3-tränare. Wiktor Buszka och Ingemar Nord har slutfört sina utbildningar med den sista helgen i Stockholm.

Utbildningen har pågått i tolv månader, med teori och praktik i Grekland, Estland och så avslutningen i Stockholm.

De två ambitiösa Jämtlandscoacherna får därmed leda lag som huvudansvariga i division 1 samt i USM.

Ingemar Nord har precis tagit över headcoachjobbet i Jämtland U. Den som hade det uppdraget i fjol var… just det – Wiktor Buszka.

Någon konflikt mellan dessa båda finns dock inte alls. Tvärtom.

Det här är två smidiga herrar som utbildat sig tillsammans under tolv månader och som verkar samarbeta hur bra som helst.

Jämtland Basket, genom klubbdirektören Peter Johansson, har officiellt uttalat sin vilja att behålla Buszka i en ledarroll. Målet är att få honom att tacka ja till att vara assisterande coach i Jämtland U. Alltså bredvid Ingemar Nord.

Förhoppningsvis går det i lås. Även om Buszka till Bloggen berättat att han vill prioritera sina universitetsstudier till hösten. De studier som han lade på hyllan i fjol på grund av sitt stora engagemang i Jämtland och Östersund Basket.

Vi hoppas att det finnas en gnutta tid över för att fortsätta jobba med basket. Buszka behövs.

Antalet flerstegsutbildade coacher i Jämtland börjar därmed få en hyfsad nivå. Sedan tidigare finns det åtta personer med steg 3 eller 4-utbildning i länet.

Torbjörn Gehrke, Zeljko Brlek, Krister Blomgren, Peter Johansson, Eva Lundqvist, Dennis Cooper, Jonny Ibrahimson och Hans Vågström.

Mats Lundqvist har steg 2.

Publicerat av

Hans Andersson