VM-kval och NM

Svensk VM-kvalglädje efter segern mot Turkiet – med Spanienproffset Nick Spires i centrum. I kväll väntar Lettland i ännu en viktig hemmamatch. FOTO: TT

I kväll gäller det. Sverige tar emot Lettland i herrarnas VM-kval. Det är den sista hemmamatchen och det krävs blågul vinst med minst tio poäng för att kvalet ska leva vidare.

Uppgiften blir ytterst svår. Lettland har ett kanonlag, med spelare både från NBA och Euroleague. De mest framträdande är Davis Bertans, 208 cm power forward i San Antonio Spurs, Anzejs Pasecniks, 215 cm lång center i Gran Canaria, samt Janis Strelnieks, pointguard i Olympiacos.

Glöm heller inte Zanis Peiners, den 203 cm långe forwarden som är Lettlands just nu bästa poänggörare och returtagare i VM-kvalet.

Samtidigt saknar Sverige tre normala starters: Jonas Jerebko och Jeffery Taylor har tackat nej medan Marcus Eriksson är skadad. Här krävs det en maximal prestation från Vedran Bosnic och ut till den siste svenske spelaren.

Matchen spelas på Johanneshov, med start 18.30. TV10 sänder från 18.00.

I dag börjar också NM för ungdomslandslag. Platsen är Kisakallio i Finland och för jämtländsk del finns det representation i H18; Oliver Gehrke och Adam Johansson. Sverige börjar mot Estland, matchstart 16.00.

En annan Jämtlandsspelare befinner sig i Portugal, för landskamper. Det är Daniel Johansson som ska spela en turnering med H20-landslaget. Sverige börjar med match i morgon mot hemmanationen.

Publicerat av

Hans Andersson