Adam Rönnqvist om Jämtlands intresse

Går i väntans tider.

Norrköping eller Jämtland?

Med en utlandsklubb som dark horse.

Det verkar vara de hetaste alternativen för den landslagsmeriterad guarden Adam Rönnqvist.

Luleåspelaren har nämligen avböjt att fortsätta i moderklubben Luleå.

– Jag har tackat nej till Luleå. Jag behöver ett miljöombyte. Det är de enda som är klart, säger 27-åringen till Bloggen.

Beskedet vi får från Rönnqvist känns sensationellt. Den store Luleåprofilen har alltså bestämt sig för att lämna sin stad, sin klubb, sin hemtama miljö.

Han är redo för ett nytt kapitel i sitt liv.

Helst vill han till utlandet, men där verkar det vara ganska kallt. Mycket märkligt, tycker vi.

En landslagsmeriterad spelare i en bra ålder och med matchvinnande egenskaper borde vara het.

Vad tror du själv: Vilka chanser har du att få ett utlandskontrakt?

– Jag kan inte svara på det. Men det var därför jag skaffade en agent i våras, för att öka chanserna. Men det är inte hela världen om det inte blir något i utlandet.

Adam Rönnqvist verkar alltså inte misströsta om han ”tvingas” stanna i Sverige. I så fall verkar alternativen vara Norrköping och Jämtland.

– Vi nöjer oss med att prata om Jämtland, svarar han på en rak fråga om inte Champions League och Norrköping ändå är hetast.

Adam vill hellre konversera om Torbjörn Gehrkes Jämtland. Parterna har träffats och pratat om framtiden. Intresset verkar stort från båda håll.

– Vi är jätteintresserade, säger Torbjörn Gehrke.

Rönnqvist är oväntat öppen i sina kommentarer om Jämtland Basket.

– Det här är första gången som jag är öppen för att gå till en annan klubb och det är jätteroligt att få veta intresset från bland annat Jämtland.

Gehrke inser dock att det kommer att bli enormt svårt att konkurrera med SM-guldmedaljören från Norrköping.

– Relistiskt ska vi inte ha en chans. Norrköping ska spela i Europacupen (Champions League), de har en coach som är högre rankad än oss och de är mästare.

Det enda som Jämtland kan göra är att maximera sina försök. Utifrån plånbok och allmänna kapacitet.

Frågan är hur länge som Adam Rönnqvist kan vänta innan han sätter ned foten?

– Min agent säger i höst, men jag tycker att det vore skönt att ha det klart så snabbt som möjligt. Jag vill gärna komma på plats och gå igång och träna med mitt nya lag.

Det kanske mest intressanta med vårt samtal är den andra delen. När vi undrar om Jämtland verkligen är ett realistiskt alternativ, svarar han:

– Absolut. Det är superhäftigt att Jämtland är intresserat. Det är alltid roligt att komma ned dit och spela. Laget blir bättre för varje år och publikintresset verkar öka. Östersund är en basketstad, menar Rönnqvist, som berättar att han kommer att bestämma sig i juli.

Kanske redan inom någon vecka, eller ännu snabbare.

Det viktiga för Adam Rönnqvist är inte tjockleken på kontraktet, även om han enligt uppgift fått ett mycket fint erbjudande från Jämtland. Chansen att få en stor roll och utvecklas som spelare går före mycket annat.

Det kommer han med största sannolikhet att få i Jämtland. Dessutom lär han få en friare roll än i Norrköping, där spelsystemet är mer styrt.

Torbjörn Gehrke säger att han är optimist om att få ett positivt svar från Luleåspelaren.

– Vi har ett par spännande dygn framför oss…

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *