Lindgrens hemflytt – vem hade anat det?

ÖB har fått en sommarpresent som heter duga.

Olivia Lindgren lämnar alltså Eos och Lund och flyttar hem till Östersund för spel med ÖB i division 1.

Beskedet slår ned som en bomb i basket-Jämtland. 23-åringen väljer att kliva av från Damligan och från ett av fjolårets överraskningslag.

Det är inte ÖB som agerat för att värva hem Lindgren utan hon själv som beslutat sig för att flytta norrut.

Anledningen är oklar, men kanske beror det helt enkelt på en viss hemlängtan.

Hos ÖB är man förstås överlyckliga.

– Det känns väldigt bra. Först ringer Elena Popkey och vill komma tillbaka och sedan ska Olivia Lindgren flytta hem. Det känns som att vi har lite flyt just nu, kommenterar sportchefen Krister Blomgren.

Enligt uppgift har den förra lagkaptenen i ÖB sedan tidigare haft en plan på att någon gång i framtiden vända hem till Jämtland. Ingen trodde väl att det skulle ske redan nu.

Beskedet satte igång en febril aktivitet hos ÖB som ville hitta en civil sysselsättning som passade Lindgren. Det arbetet har burit frukt.

ÖB bereder en anställning för Olivia som är kopplad till klubbens eget projektarbete som startade i fjol och som handlar om värdegrunder.

Det är en satsning med gruppverksamhet för unga tjejer.

– Det är en del av vårt värdegrundsarbete. Men det syftar inte till att höja lagets prestation utan att försöka ge något tillbaka till samhället, förklarar ordföranden Bo Svensson.

Olivia Lindgren blir den sjunde spelaren att bli klar för nästa säsong. De övriga är:Guards: Elena Popkey.Forwards: Stina Dahlin, Jenny Aronsson, Ta’Rea Cunnigan, Sanna Edström, Frida Joelsson.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *