Luleåstjärnan på Jämtlands radar

Vill värva Adam Rönnqvist.

NSD skriver att Adam Rönnqvist intresserar Jämtland Basket. Kanske ingen superöverraskning med tanke på just nu-läget.

När en av ligans bästa spelare signalerar att han vill flytta, är det inte konstigt att ett lag som kom trea i grundserien, hör av sig.

Luleås guardstjärna är en av flera bakplansspelare som Jämtland håller nära koll på. Kontakter är redan tagna med Rönnqvist.

– Jag har pratat med Adam. Han är en av Sveriges bästa spelare och vi skäms inte för att säga att vi skulle behöva honom, förklarar Torbjörn Gehrke.

Rönnqvist – som vid 28 års ålder deklarerat att han gärna vill söka nya utmaningar, gärna utomlands – jagas dock av flera klubbar. Norrköping är en klubb som vill ha honom.

– Ska han ändå lämna Luleå tycker jag att vi är en större utmaning än Norrköping. Vi vill att han kommer hit och hjälper oss. Det har jag sagt till honom, förklarar Gehrke.

Chansen att Adam Rönnqvist väljer Jämtland Basket är nog ganska liten. Det lilla trumfkort som Gehrke möjligen kan ha är att Jämtland erbjuder en riktigt stor roll. Typ 30 minuter per match och att Rönnqvist blir lagets ledande spelare.

Norrköping, som ska spela Champions Legue, känns ändå klart hetare.

Torbjörn Gehrke vill hålla en låg profil i ämnet.

– Vi har bara tagit en väldigt ytlig kontakt. Jag tror att vi är långt ifrån att kunna prata allvar med honom.

Vi tror att utlandet fortfarande är alternativ 1 för Rönnqvist. Sedan Norrköping.

Jämtland Basket har tre hål att fylla i truppen. De finns på position 1, 2 och 3. Om Adam Rönnqvist mot förmodan skulle tacka ja, är han tänkt att spela 1-2:a.

Då behövs en 2-1:a samt en trea.

Bloggen skulle gärna vilja ha in ytterligare en konkurrensstark spelare med tanke på att både Niklas Larsson och Olle Lundqvist försvinner och att ingen av dem är ersatt av någon likvärdig spelare.

Jodå, vi vet att Gehrke och Zeljko Brlek hoppas att Daniel Johansson, Oliver Gehrke och nye Alexander Yemane tillsammans ska kunna fylla detta tomrum, men också att ”Nya Jämtland” ska bli ett spetsigare lag, med flera matchvinnare.

Det innebär dock att truppen blir aningen tunnare, vilket inte känns helt tilllfredsställande.

Tanken är god, att få en mer slagkraftig förstafemma, men då krävs det att alla fem utlandsproffs (eller om det blir fyra utlänningar och en svensk) blir riktiga fullträffar.

Vi har svårt att tro att Gehrke med stab ska lyckas med det. Har man en obegränsad plånbok kan det fungera, men annars måste man nog ha ett ordentligt flyt.

2018/19 års Jämtland Basket tappar sju av sina åtta första roteringsspelare från i fjol. Det låter som en omöjlig ekvation att lösa. Såvida alltså inte scoutchefen Bo Wagenius och kompani prickar helt rätt i sin utlandsjakt.

Sällan har utlandsrekryteringen varit så viktig som i år.

Publicerat av

Hans Andersson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *