Historiskt motstånd till Nya Sporthallen

I fjol var Umeå ett av de lag som gästade Jämtland och Nya Sporthallen. Årets ”besökare” kommer bland annat att bli finska mästarlaget Kauhajoki och svenska SM-tvåan Luleå.

Ett tips till alla som gillar basket av hög klass: Skriv in datumen 7, 8 och 9 september i almanackan.

Då arrangerar Jämtland Basket en förstklassig trelagscup i Nya Sporthallen.

Motståndare är svenska SM-tvåan Luleå samt finska mästarlaget Kauhajoki – samma lag som Jämtland mötte både hösten 2016 och i fjol höst. Det första mötet hölls i Quality Hotel Cup i Luleå (förlust med 81-89 i en match där en viss Dino Cinac gjorde 26 poäng) medan det andra avgjordes i Kauhajoki, i fjol höst på lagets träningsresa i Finland.

– Eventuellt kommer vi även att resa söderut en helg, strax före seriestart och spela, berättar headcoach Torbjörn Gehrke.

Besöket av Kauhajoki är historiskt. Aldrig tidigare har Jämtland fått besök av ett finskt topplag på försäsongen och framförallt inte av det lag som just vunnit mästartiteln.

Finsk klubbasket är av hävd lite bättre än den svenska och det är inte helt vanligt att de finska lagen gästspelar i Sverige.

Därför är det här i sanning en mäktig fjäder i hatten för Gehrke och kompani. Förmodligen lockades Kauhajoki till Jämtland av att man även får möta Luleå – ett lag som har ett väldigt gott rykte i Finland.

Som vi tidigare berättar kommer Jämtland Basket att starta sin lagträning måndag 13 augusti. Direkt efter den 3-mot-3-turnering som Jämtland ska arrangera på Stortorget.

– Det innebär att vi får sex veckors försäsong, vilket är alldeles lagom, menar Jämtlandscoachen.

Spelprogrammet för nästa säsongs SBL har inte blivit officiellt än, men det mesta tyder på att Jämtland möter Umeå i premiären, fredag 21 september, hemma i Nya Sporthallen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *