Här är beskedet från AIK

Från headcoach till sportchef.

AIK:s herrlag har inte gett upp planerna på att gå upp i SBL, Basketligan.

Efter fjolårets relativa misslyckande i Superettan, tar man ny sats inför nästa säsong.

– Vi vill gå upp. Det kan jag förmedla, deklarerar nye sportchefen Peter Grinbergs Anell.

Den förre Jämtlandsspelaren har tagit ett kliv åt sidan jämfört med i fjol. Då var han headcoach. Nu ska han vara sportsligt ansvarig för både herr- och damlag.

Målet på kort sikt är att få upp herrlaget till SBL och stabilisera damlaget i division 1/Superettan.

AIK-damernas närmaste framtid handlar nog mer om att hitta tillbaka till en säker grund och ett lag med unga talanger. Efter fjolårets misslyckande i Damligan, där laget tvingades ge upp fortsatt spel på grund av för svag ekonomi, behöver man nog börja om.

Flertalet spelare har lämnat, bland annat Gunesh Karaoglan och Janel McCarville, och nye coachen Anders Härd lär få ett riktigt ungt lag att börja med.

Även AIK herr har en ny coach. Anders Lemmeke tar över efter Grinbergs Anell och där är det mer positivt än på damsidan. Herrarna gör en satsning mot SBL och det med ett förbättrar lag och en förbättrad ekonomi.

– Vi har två nya spelare på gång in. Tanken är att de också ska vilja vara med på nästa nivå (SBL). Jag har goda förhoppningar om att de tackar ja. Där har vi deadline efter helgen, säger Peter Grinbergs Anell.

En av dessa två spelare är INTE Hannes Widell. Den förre jämten ska flytta till Stockholm för studier och vill gärna till AIK. I dagsläget är dock Widell inte först i kön vad gäller nya guards.

– Jag vill egentligen inte kommentera hur vi ser på Hannes, men visst finns han med på radarn. Samtidigt vill vi gärna ta in spelare som vill vara i just AIK och verkligen vill jobba för att kunna bidra även på nästa nivå.

En annan spelare som nästan kan räknas som ett nyförvärv är Jesper Elissson. Den 201 cm långe forwarden missade hela fjolåret på grund av skada, men är nu redo igen.

Spel i SBL är, enligt Grinbergs Anell, en självklarhet för AIK herr.

– AIK som varumärke hör hemma i högsta serien, oavsett allt annat. Det är det som vi jobbar för.

Ekonomin har varit det stora hindret sedan AIK tog över verksamheten från Solna Vikings. Där är läget lite bättre än i fjol.

– Ekonomin är ansträngd, men det är ljusare än i vintras. Vi har några sponsorer som har signerat nya avtal och flera är på gång.

Back in business” igen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *