Hallå där Torbjörn Gehrke!

Kommer Torbjörn Gehrke och Jämtland Basket att presentera nya spelare i nästa vecka?

Vi fångade in Torbjörn Gehrke i morse, med syftet att försöka klämma ur honom något om dagsläget i Jämtland Basket.

Klubbens hedcoach har dock varit med förr och vet att ”hålla” på viktig information.

– Jag kan inte säga så mycket just nu. Vi jobbar för fullt. Faktum är att vi aldrig har jobbat så hårt som i sommar under mina fyra tidigare år i Jämtland.

Hur menar du då?

– Eftersom vi har tappat eller sagt nej till så många spelare från fjolårets lag, har vi haft ett ovanligt stort behov av nya spelare. Det har inneburit oerhört mycket arbete för oss alla. Bosse (Wagenius), ”Pecka” (Johansson), Zeljko (Brlek) och Erik (Westin) har lagt ned ett kopiöst jobb på att scouta och kartlägga spelare.

Eftersom det finns enorma mängder spelare i omlopp, har det inte varit lätt att urskilja vilka som passar in i Jämtland. En del är för dyra medan andra vill avvakta med besked.

Av de fem utlandsspelare/svenska stjärnor som Gehrke har som mål att spetsa truppen med, har han i alla fall gjort klart med tre; Evariste Shonganya, RT Guinn och Adam Rönnqvist.

Två spelare återstår att hitta. En guard och en liten forward.

– Det enda jag kan säga just nu är att nästa vecka kan bli rolig.

Då är ni alltså klara med minst ett nyförvärv?

– Hehe! Avvakta tills nästa vecka. Då får du se.

Under tiden jobbar Jämtland även med att bredda truppen med egna talanger. Tre spelare som lär kunna bli nya i Träningstruppen är 19-åriga guardparet Oskar Alm och Johan Petersen samt 20-årige forwarden Petter Salmonsson.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *