H18-EM: Sverige-Slovakien

I dag drar det igång, EM-slutspelets B-grupp för H18. Platsen är Skopje, huvudstad i Makedonien, ett litet land som till ytan påminner om Småland.

Skopje hyser nära 500 000 invånare och har en rik historia. Staden – som har varit bebodd sedan cirka 4 000 år före Kristus – ligger strategiskt nära gränsen till Serbien och Bulgarien och har genom åren blivit känd för att arrangera basketmästerskap.

Årets H18-EM inleds i dag med tolv matcher i sex grupper. Sverige ska ta sig an Slovakien i en kvällsmatch, med start 21.00. Den känns nödvändig att vinna. Sedan väntar Albanien, ett lag som bör vara det svagaste i gruppen, innan man avslutar mot Slovenien.

Sveriges lag coachas av ”Jotti” Nikolaidis, före detta ligaspelare i Ockelbo och numera headcoach i Köping. Jämtland Basket är representerat av Oliver Gehrke och Adam Johansson.

Alla matcher direktsänds på FIBA:s egen sida, fiba.basketball

Publicerat av

Hans Andersson