3×3 på Stortorget: Rekordmånga lag

Klubbdirektör Peter Johansson myser över det ökade intresset.

Helgens 3×3-turnering på Stortorget, Östersund, lockar rekordmånga lag.

Nära 30 lag är anmälda i senior-, junior- och ungdomsklasser. Det är en fördubbling från i fjol.

Jämtland Basket, som arrangerar tävlingen på uppdrag av Svenska Basketbollförbundet, är förstås glada över att intresset ökar.

– Det är kul att arrangemanget växer och att vi har en del hitresta lag (bland annat från Norge). Nästa år får vi kanske bygga upp ytterligare en plan på torget, säger Peter Johansson, klubbdirektör i Jämtland Basket.

Årets turnering är upprankad sedan i fjol och håller ”tour-status”. Det betyder att elitklassen finns med i en Sverigetour med lag från hela landet. Vinnarna i herr- respektive damklassen går därför vidare till den stora Sverigefinalen i Göteborg, senare i augusti.

Ett av lagen i Östersund är Men in Black från Stockholm, ett lag som blivit känt för sina framgångar.

Enligt uppgift är Kassim Nagwere en av spelarna. Nagwere har ett förflutet från Basketligan med 08 Stockholm och har även representerat Ugandas landslag.

3×3 är numera en OS-sport och är därför en betydelsefull gren i de europeiska basketförbundets reguljära program.

En krydda i helgens 3×3-turnering är att Jämtland Basket hoppas ha en del av sina nyförvärv på plats. RT Guinn, Adam Rönnqvist och Alexander Yemane ska enligt uppgift anlända denna vecka. Nicholas Paulos kommer på söndag.

Jämtland Baskets arrangemang är den tredje rundan i 3×3 Sweden Tour Stop.

Som vanligt är förstås vädret en viktig faktor i dessa utomhusevent. Enligt prognosen ska temperaturen sjunka i helgen och det kan komma en del regn på lördag förmiddag. Sedan väntas det mestadels bli uppehåll.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *