Blir Jämtlands trupp fulltalig i veckan?

Evariste Shonganya är på ingång till Jämtland.

En ny vecka har startat och för Jämtlands tre elitlag innebär det fortsatt försäsongsträning i Nya Sporthallen.

Jämtland A och Torbjörn Gehrke har inte bara träning i tankarna. Där jobbar man även på att få in de två sista spelarna i truppen; Evariste Shonganya och Teyvon Myers.

Myers ska landa på söndag, medan Shonganya är kvar i Kongo, där han väntar på klartecken för sitt ID-kort. Sedan ska även han kunna anlända till Sverige och Jämtland.

ÖB inväntar också ett antal spelare. Ta’Rea Cunnigan, Hanna Glantz och Jenny Aronsson (de två sistnämnda nyförvärv från Umeå) ska komma nästa vecka, i månadsskiftet augusti-september.

Vi kan även rapportera om ytterligare två nyförvärv som blivit klara i dagarna. Ida Lundgren från Umeå samt Amanda Pettersson, en 20-årig guard från Västerås, som ska studera i fyra år i Östersund.

Pettersson gjorde 23 division 1-matcher i fjol, där hon snittade 13 minuter per match.

Det betyder att truppen blir klart bredare än i fjol.

– Vi blir betydligt starkare på guardsidan, säger sportchefen Krister Blomgren.

ÖB har ett speciellt upplägg denna vecka. Parallellt med träningar arrangerar klubben även en tre dagar lång basketcamp (måndag-onsdag) med skickliga instruktörer från USA.

Det är den världsomspännande organisationen International Basketball Training Academy som kommer att hålla i träningarna. Förutom de tre coacherna kommer även ÖB:s Elena Popkey att vara med som instruktör. Hon har i flera år jobbat i denna organisation och har därmed den pedagogiska kunskap som krävs för att lära ut sporten till barn och ungdomar.

Jämtland A, Jämtland U och ÖB har alla nästan exakt en månad kvar till seriestart.

Jämtland A är först ut med ligapremiär fredag 21 september, hemma mot Umeå. Sedan följer Jämtland U på med bortamatch mot Akropol, lördag 22 september innan Elena Popkeys ÖB går igång med hemmamatch mot AIK, söndag 23 september.

Elena Popkey ingår i den fyra personer stora coachstab som i veckan kommer att hålla i en basketcamp i Östersund. De övriga coacherna kommer också från USA och jobbar med basketskolor runt om i världen.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *