”Otroligt roligt för Adam”

Jämtlands senaste landslagsman under måndagens kvällsträning.

Adam Rönnqvists uttagning till EM-kvalet mot Danmark har skapat höga svallvågor av glädje i Jämtland Basket. Så här säger Torbjörn Gehrke och Peter Johansson efter beskedet:

– Det är otroligt roligt för Adam och något som vi förstås ska stötta till 100 procent. Adams resonemang bakom att lämna Luleå var ju att få nya utmaningar som skulle kunna utveckla honom. Först för att ta sig in i landslaget, men även för att ta sig utomlands, förklarar Gehrke.

Jämtlandscoachen tycker det ska bli mycket spännande att se om Rönnqvist lyckas ta sig in bland de tolv spelarna i matchtruppen mot Danmark.

– Det är förstås främst upp till Adam, men även för oss i Jämtland att ge honom de verktyg som behövs för att han ska visa att han hör hemma i den fasta rotationen i landslaget. Inte minst till våren. Personligen tycker jag dock att Adam redan nu har alla verktyg som behövs för det.

”Pecka” Johansson är lika upprymd över uttagningen.

– Det är fantastiskt roligt både Adam och för oss som klubb. Vi ska inte ta åt oss all ära då han är basketfostrad i Luleå, men det är ändå ett tydligt steg för oss och ett bevis för att vi blivit mer attraktiv för svenska spelare i den yppersta eliten, säger Jämtlands klubbdirektör.

Publicerat av

Hans Andersson