Här är läget i ÖB

Elena Popkey och Ta’Rea Cunnigan i samspråk under onsdagens träning.

ÖB fortsätter att preparera sig för nästa veckas seriestart i damettan. Full fart på dagens träning och nästan hela truppen är igång.

Ta’ Rea Cunnigan har anlänt, liksom nyförvärven Amanda Pettersson (Västerås) samt Hanna Glantz, Jenny Aronsson (och Ida Lundgren (Umeå).

Bloggen var på plats i dag och det såg lovande ut. I helgen spelar ÖB sin första träningsmatch. Man reser till Uppsala för att möta stadens damligalag. En präktig värdemätare med andra ord.

Samtidigt går arbetet vidare med att hitta en assisterande coach bredvid Elena Popkey. Samtal är långt gångna med ett namn. Nu gäller det ”bara” att gå i land med den ekonomiska detaljen.

– Det gäller att få ihop de pengar som behövs för att finansiera det hela. Men vi har helt klart ett problem där inför seriestarten, berättar sportchefen Krister Blomgren.

En matchcoach är ett måste när serien drar igång. ÖB har en reservlösning i form av Ingemar Nord, men hans huvuduppdrag är Jämtland U. Det innebär en utmaning i nästa veckas seriepremiär mot AIK.

Då är nämligen ”Ingo” upptagen med seriepremiären för Jämtland U (Akropol och Hammarby).

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *