Petersen och Alm på bättringsvägen

En ansiktsmask rikare – sedan lär Johan Petersen vara igång igen.

Skadade Jämtlandsduon Johan Petersen och Oskar Alm ska förhoppningsvis snart vara tillbaka på basketplanen. Båda ingår i ligatruppen, spelar med Jämtland U, men är för tillfället indisponibla för träning och spel.

– Det är på bättringsvägen. Jag var på sjukhuset i onsdags och de knäckte näsan till rätt plats, berättar Johan, som blev näsbensskadad mot Akropol, förra lördagen.

Det var i en närduell i första halvlek som Jämtlandskillen fick en axel eller armbåge från en motståndare rakt på näsan.

Rejält med blod, rejält med smärta och inget mer spel den helgen.

– Johan ville spela i söndags (mot Hammarby), men jag vägrade. Jag sa till honom att om han spelar och åker på en ny smäll kan det bli ännu längre bortovaro, förklarar coachen Ingemar Nord.

Nästa steg för Petersen blir att försöka hitta en skyddsmask och därefter börja träna igen.

Oskar Alms problem är en knäskada som han ådrog sig på träning nyligen. Där är det också ganska positiva signaler.

– Det blir bättre och bättre för varje dag. På fredag ska jag träffa en läkare så då får jag höra mer. Men förhoppningsvis är jag tillbaka i spel så snart som möjligt, säger Alm.

Det hoppas vi också. Oskar har haft nog med otur under sin korta karriär. I fjol fick han i stort sett hela säsongen förstörd av en annan knäskada.

Den här smällen verkar klart mycket lindrigare.

– Sjukgymnasten tror att det var en stukning, eftersom bland annat ledbandet har fått sig en kyss. Men jag är försiktig med tanke på att jag saknar ett korsband i knäet sedan tidigare. Man vill inte riskera något värre.

Fokus nu är att bygga styrka i benet så att det ska kunna stå emot framtida påfrestningar.

Publicerat av

Hans Andersson