17:04: Wetterbygden-Jämtland

Wetterbygden är dagens uppgift för Teyvon Myers och Jämtland Basket.

En ovanligt fräsch nykomling – med sex utlänningar i truppen, en spansk coach och med en blytung premiärseger mot Luleå i ryggen.

Det är korta fakta om Wetterbygden, dagens motståndare för Jämtland Basket.

Spontant känns Huskvarnalaget som ett av de mest kompetenta som gått upp i SBL på senare år. Jämfört med Luleåsegern har man dessutom kompletterat med ytterligare en amerikan, Raheem Johnson.

Sex utlänningar samt nye och skicklige Jonathan Peleg och några andra, unga och entusiastiska svenskar – det kan räcka långt.

Torbjörn Gehrke pekar speciellt på två spelare i hemmalaget som extra farliga: guardsen Joaquin Portugues och Guim Exposito. Den förstnämnde har bland annat spelat i Euro Cup och var väldigt bra mot Luleå. 21 poäng, varav 6/9 från distans – det inger respekt.

Vi ser att NSD:s Peter Lindvall tror på seger för Wetterbygden i dag och det kan det mycket väl bli. En fullsatt (?) hall, hemmapremiär, ett uppumpat hemmalag: det kommer garanterat att krävas något extra av alla ”älgar” för bärga hem en seger i dag.

Framförallt behöver Jämtland klura ut ett effektivt sätt att tackla Wetterbygdens högintensiva försvarsspel. Det kan vara nyckeln i dag.

Senast lagen möttes var alldeles nyligen, i Wetterbygdens egen cup. Då vann Jämtland med 79-76. Men hemmalaget hade det sista skottet för förlängning.

Publicerat av

Hans Andersson