Storsegrar x 2

Nicholas Paulos gjorde sin kanske bästa match i Jämtlandsdressen.

Först smällde ÖB till och tog en jätteseger mot Alvik med 71-37.

Sedan fyllde Jämtland på med 93-62 mot Wetterbygden.

34 respektive 31 poängs marginal. Det kan vi väl kalla en superlördag?

– Ja, men du trodde ju på förlust! Du, någon till och ett spelbolag. Kom igen nu och lämna hörnflaggan. Kom in i matchen, säger Torbjörn Gehrke utmanande.

Jämtlandscoachen tycker att vi borde ha rankat upp hans lag med tanke på att Wetterbygden saknade tre man, varav två startspelare. Nye Raheem Johnson, Mantas Griskenas samt Mathias Liljekvist.

Det är sant. Men de saknades även i premiären mot Luleå…

Frågan är då hur vi ska tolka Jämtlands storseger?

Eller också gör vi inga tolkningar alls. Vi nöjer oss med att konstatera att den andra perioden var helt formidabel. 39-6 är nästan overkliga siffror.

Kanske är det till och med ligarekord. Åtminstone lär det vara klubbrekord för Jämtland Basket.

Poängen bombades i från alla håll och från alla spelare. Men bakgrunden till monstersiffrorna är ändå den täta defensiv och den intensitet som Jämtland plötsligt visade upp. Det gav vunna bollar och snabba kontringschanser – som Rönnqvist och kompani tog till vara på.

Torbjörn Gehrke ville inte förstora upp segern.

– Wetterbygden saknade ändå tre ”köttbitar” i Johnson, Griskenas och Liljekvist. När de är tillbaka kommer de att vinna många matcher. Johnson är en riktig bjässe och kommer att tillföra mycket.

Jämtlandscoachen vet att tisdagsmatchen mot Borås kommer att bli bra mycket tuffare. Sveriges just nu bästa lag har krossat både Uppsala och Umeå.

ÖB:s damer vann utan Ta’Rea Cunnigan, som fortsätter att vårda sin stukade fot. Laget var överlägset ett ungt Alvik på alla plan. Under söndagen väntar Blackeberg, som då spelar sin premiärmatch.

Då blir det nya minuter för nya Emma Strand, som gjorde en lovande debut i dag. Spelare med division 1-rutin är alltid välkomna i en trupp som fortfarande behöver lite mer stadga här och var.

En triple-double från Basketettans bästa (?) spelare.

Publicerat av

Hans Andersson