Dagen efter segern i Borås

Vi har samlat en del kommentarer efter Jämtlands bortaseger mot Borås.

I förhandssnacket kallade vi det för ”årets svåraste bortamatch”.

Det var nog inte helt fel. Borås blev en riktigt svår nöt att knäcka. Inte förrän i de absoluta slutsekunderna kunde Jämtland Basket jubla. Då hade Jakob Sigurdarsons lite chansartade trepoängsförsök gått ring-ut.

Kommentarerna efteråt var mycket intressanta att ta del av. Här är några:

– Vi tillät inte Borås att ta lika många offensiva returer i andra halvlek. Vi pushade också bollen bra. Även när de gjorde poäng lyckades vi kontra på den, säger Adam Rönnqvist, i ett försök att förklara segern.

Rönnqvist stod för en riktigt vass insats och hittade en anfallsrytm som kompletterade Teyvon Myers och Gustav Hansson på ett utmärkt sätt.

Jämtland Baskets ordförande Erik Westin myste förstås också över prestationen.

– En skön seger. Borås ser riktigt bra ut. Det är klart att jag är nöjd eftersom det är viktigt med en bra säsongsstart. Men om jag får vara lite kritisk så tycker jag att vi borde ha stängt matchen i början av fjärde perioden.

Lars ”Linken” Lindqvist är en av de mest hängivna basketsupportrarna i Jämtland. Han följer laget på alla sätt, inte minst på hemmamatcherna, från sin plats närmast golvet på gamla läktaren.

”Linken” var förtjust över spelet och resultatet:

– Ja. Högsta betyg till att vi vann. Fantastiskt och härligt. Många bra insatser. Vilken säsong det här kan bli. Sedan väntar vi oss mer av RT.

Så är det. Men 37-åringar brukar å andra sidan inte vara som bäst i säsongsstarten. De varvar upp lite långsammare än andra.

Titta på spelare som Joakim Kjellbom, Jakob Sigurdarson och Johnell Smith. De vaknar till liv när det börjar att hetta till på allvar. Där handlar det om att vara som bäst när det drar ihop sig till slutspel.

Publicerat av

Hans Andersson