Två stentuffa pass och RT vilar

RT Guinn vilade från träning i dag. Ena axeln smärtade lite för mycket.

Jämtlands förberedelser inför fredagens hemmamatch mot Nässjö fortsatte i dag. Men i morgon onsdag får spelare och ledare ledigt från kvällspasset.

– Vi har kört stenhårt i två dagar, med mycket löpning. I morgon blir det styrka och sedan fritt på kvällen, säger Torbjörn Gehrke som verkar tro på att variera träningarna under veckan.

– Ja, hellre det här, att vi kör extra hårt, tar en liten paus och sedan går på igen dagen före match. Annars ser hela veckan likadan ut och det är inte alltid det mest optimala.

RT Guinn vilade från kvällens träning.

– Jag landade på axeln och skadade mig. Det gör lite ont, men läkaren säger att det inte är någon fara. Jag kan köra på torsdag, berättar han.

Att döma av de stretchingövningar som RT gjorde efter träningen, har han rejäl smärta i vissa lägen, men Torbjörn Gehrke ger lugnande besked.

– Det är ett ledband som fått en smäll. Ungefär som en fotledsstukning, men i axeln.

Kvällens träning var intensiv och tuff. Det gavs och togs. Vi såg även en del efterslängar – med småblessyrer som följd. Det muttrades en del bland de spelare som blev utsatta för efterslängarna.

Gehrke log där han stod. Inte för att han gillar allt som görs i närkamperna, utan mer för den intensitet och vilja som spelarna visade.

När Jämtland A lämnade hallen, tog ÖB och Jämtland U över. Även dessa två lag förbereder sig för matcher i veckan.

Hos ÖB såg vi två spelare som stod över passet; Hanna Glantz och Sanna Edström.

Glantz är i slutet av sin rehab för knäet, medan Edström har problem med en fot.

– Det är en nerv som gör ont. Läkaren vill att jag ska röra mig utan skor några dagar. Förhoppningsvis kan jag träna på torsdag och spela i helgen, säger Sanna.

Publicerat av

Hans Andersson