Luleå och Collins – hetast i SBL

Säsongsstarten var riktigt risig. Bland annat förlust mot nykomlingarna Wetterbygden och Köping. Men nu har Luleå repat mod på ett förträffligt sätt.

I dag tog man en blytung seger, borta mot obesegrade Södertälje. 95-93 efter 37 poäng och 8 assists av Corban Collins.

Den amerikanske guarden är hela SBL:s bäste spelare just nu. Han leder poängligan på 22,8 poäng i snitt och är mycket svårstoppad. I dag hade 7/11 på tvåor, 6/8 på treor och 5/7 från strafflinjen. Dessutom 8 assists och 4 steals.

Årets i särklass bästa prestation i SBL.

Luleå vann utan Brice Massamba och Tim Kearney och fick även Denzel Anderson huvudskada på nytt. Södertälje å sin sida fick Alexander Lindqvist och Eric Garcia skadade tidigt. Två tuffa smällar som självklart påverkade laget.

Publicerat av

Hans Andersson