Bilder från Jämtland U-Uppsala

Jämtland U tog emot ett ligameriterat Uppsala i dag i division 1 norra. På bänken fanns skicklige coachen Anders Jonsson och på planen bland annat guarden Mannos Nakos, som styrde och ställde på sitt sedvanliga sätt.

Ett ungdomligt Jämtland visade bra vilja och energi, men hade visst besvär att hitta väger genom Uppsalas disciplinerade defensiv.

Uppsala var till sist snäppet starkare och vann med 75-70, men Ingemar Nords lag gjorde ett gediget arbete och uppvisade förbättringar i sitt spel.

– Vi spelade bra under längre perioder och hade inga svackor i försvaret, kommenterade ”Ingo.

Jacob Ward var nyttig med sitt defensiva jobb, liksom Max Tandberg Wall och Petter Salmonsson.

Offensiven var inte perfekt. Många öppna skott som missades. Vi gillar i alla fall hur spelare som Tandberg Wall och John Pålsson går till väga med bollen i händerna. De vågar ta den hårt till korgen och öppnar på så sätt upp motståndarförsvaret.

Då kan man faktiskt svälja att felprocenten ibland är lite väl hög. I våra ögon är ändå det viktigaste att modet finns där, att spelare tar för sig istället för att passa bollen vidare eller stillastående ta skott utifrån.

Årets Jämtland U har det tufft, men vi tror att det vänder. Om laget fortsätter att jobba på rätt sätt, med disciplin och offervilja i försvar och med ett fortsatt utvecklat anfallsspel, då kommer segrarna.

En förlust mot ett starkt Uppsala är inget att skämmas för.

Här är en del bilder från matchen:

Ingemar Nord under en time out.

Petter Salmonsson i första halvlek.

Adam Johansson på strafflinjen.

Max Tandberg Wall.

Adam Johansson.

En småirriterad Mannos Nakos pratar allvar med sina lagkompisar i första halvlek.

Publicerat av

Hans Andersson