19:34: Luleå-Jämtland

Luleå-Jämtland sänds i Cmore.

Dagens TV-match är toppmötet mellan Luleå och Jämtland. Det är också den sista matchen innan EM-kvaluppehållet tar vid.

Luleå – som varit spelledig sedan 13 november – har 8-4 i matchkvot, medan Jämtland ståtar med fina 10-4.

Hemmalaget har ett spännande nyförvärv i amerikanen Tristan Spurlock, som ska ersätta Daniel Alexander. Man får också tillbaka Brice Massamba.

Hos Jämtland gör en formstark Adam Rönnqvist sin första match på sin gamla hemmaplan. Han lär bli mottagen med ”varma servetter”.

Torbjörn Gehrkes lag vill förstås också ytterst gärna spräcka mardrömssviten mot Luleå – som nu är uppe i 17 raka matcher. Någon gång ska det väl bli seger även mot Peter Öqvists lag. Dåliga trender ska brytas.

Gehrke är tillbaka på svensk mark efter att ha tillbringat några dagar i Zagreb, där han deltog i begravningen och den efterföljande minnesstunden av Zeljko Brlek. Det måste ha varit en fruktansvärt jobbig stund för en person som haft nästan daglig kontakt med Brlek sedan 2012.

För oss andra är det förstås omöjligt att förstå den själsliga smärta som Torbjörn Gehrke, spelarna samt övriga lagledningen genomgår just nu. Det är bara att hoppas att man lyckas samla tankarna åt rätt håll vid 19.30-tiden i kväll.

Publicerat av

Hans Andersson