Smått och gott efter matchen

Evariste Shonganya ska kunna vara redo igen till hemmamatchen mot Köping.

EM-uppehållet innebär också ett kortare uppehåll för Jämtland Basket. Gehrke, Buszka, Sune Pettersson och alla spelare får tre dagars ledigt.

– De är de sannerligen värda, säger Torbjörn Gehrke, som själv åker till USA.

Han ska följa med Oliver till Kalifornien, där de ska besöka University of California UC Davis. Syftet är att söka mer info inför Olivers eventuella val av college till hösten.

Jämtlandstalangen vill gärna flytta till USA för att spela basket på college. Det här ”studiebesöket” är det första steget i den planen.

Pappa och son Gehrke är tillbaka på lördag. Träningarna på torsdag och fredag leds sv Wiktor Buszka.

Torbjörn Gehrke var INTE nöjd med sitt lags avslutning mot Luleå. För lite lagspel, för många turnovers och för långt ifrån den ursprungliga matchplanen.

– Det kändes onödigt. Luleå gjorde inget annorlunda utan spelade på samma sätt i 40 minuter. Däremot hemföll vi i dåliga vanor. Jag vet inte om det var orken som tröt eller om det var mental trötthet, men vi fallerade i slutet.

Evariste Shonganya ska kunna vara redo för spel igen när SBL startar igen, nästa vecka. Ryggproblemen bör inte vara alltför svårläkta.

Enligt Jämtlands sjukgymnast ska det röra sig om en överbelastning som enbart behöver vila och behandling.

Teyvon Myers var bästa poänggörare mot Luleå. Den i höstas kritiserade guarden har blivit allt bättre. Även om han fortfarande bjuder på högt och lågt och ibland forcerar sitt spel onödigt mycket, finns det en oerhörd maxnivå hos honom.

– Teyvon gör enorma framsteg. Han har alla verktyg för att bli riktigt bra. Det gäller bara att han klarar av att hitta en jämnhet. Men det är vårt jobb, menar Gehrke.

Jämtland har tre spelare bland de 15 bästa i trepoängsligan. Nicholas Paulos är trea (47,1 procent), RT Guinn nia (46) och Adam Rönnqvist 15:e (41,4). Norrköpings Tim Schuberg toppar på 53,3 procent.

Publicerat av

Hans Andersson