Helgmatcher för ÖB och Jämtland U

ÖB och Ta’Rea Cunnigan gästas av Norrort.

I helgen tänder vi det första ljuset i advent och samtidigt har vi två basketmatcher att hålla ögonen på.

ÖB står inför den första av totalt sex (!) hemmamatcher i rad; nian Norrort (matchkvot 2-4) kommer på besök. Tid: 13.30.

Förhoppningsvis får vi se nyförvärvet Hanna Glantz i spel. Hon har trappat upp träningen de senaste veckorna och ska kunna vara redo igen efter sin knäskada. Däremot kan Sanna Edström behöva ytterligare någon vecka på sig innan hennes fot är smärtfri.

Jämtland U och Ingemar Nord laddar för höstens kanske mest viktiga match; derbyt mot Sundsvall. Matchen spelas på bortaplan på söndag.

Eftersom vi kommer in i en (jul)tid då önskningar har en framträdande roll, gör vi en sådan lista. Här är Bloggens två önskningar denna helg:

1. Att ÖB prioriterar ett spel med fart och hög försvarsspress. Det är det spelsättet som vi tror kan bana väg för segrar i mängd och uppfyllelsen av årets mål; uppflyttning till Damligan.

2. Att Nord och Jämtland U fortsätter på den linje som man hade mot Uppsala i förra helgen. Högt tempo, vilja att ta bollen till korgen och mod. Det är ett bra sätt att öppna upp motståndarförsvaren. Att förlita sig till skytte utifrån kan ofta vara en ersättning för passivitet eller ovilja att ta smällar i attackspelet.

Sundsvall i ett mittderby. Det är helgens uppgift för Petter Salmonsson och Jämtland U.

Publicerat av

Hans Andersson