19:04: Jämtland-Köping

Springa fort, dela boll och spela som ett lag. Det är förmodligen en vinnande taktik i kväll.

EM-kvaluppehållet är bakom oss. I kväll smyger SBL igång igen med en match; Jämtland-Köping. I morgon blir det sedan två toppmatcher; Borås-Luleå och Södertälje-Norrköping.

Jämtland och Köping möttes i höstas. Då vann ”älgarna” med 91-84.

I den matchen var Aleksa Solevic riktigt bra. 18 poäng, 8 returer och 8 assists. Det är siffror som den serbiske guarden satt upp i var och varannan match i år. Det visar också vilken spelare som är det stora hotet för Jämtland.

– Solevic styr deras spel så det gäller att hålla honom framför sig och vara disciplinerad i försvar, säger Gustav Hansson.

Försvaret blir också viktigt i kväll, men för Jämtlands del handlar det också om två andra bitar:

1. Farten i anfallsspelet. Att fortsätta spela med tempo, med attacker och med den enkelhet som präglat årets spel.

2. Dela bollen. Helt enkelt undvika egoistiskt spel och istället lagspela sig fram till bra lägen. Jämtland har flest assists av alla lag och det är sannerligen en framgångsfaktor.

För Niklas Larsson blir kvällens fajt väldigt speciell. Efter fyra år i Jämtland Basket, varav tre som lagkapten, har han fått kopplingar till stad och klubb som aldrig kommer att gå ur.

Hur ska han tackla återkomsten till nya Sporthallen?

– Det är blandade känslor. Det ska självklart bli roligt att spela i Sporthallen igen. Förhoppningsvis med mycket folk också. Det kommer dock att finnas en känsla av tomhet att spela utan att Zeljko finns där. Det är så tragiskt det som har hänt och fortfarande svårt att förstå.

– Jag hoppas dock att det blir en rolig och tuff match där vi kommer ut som segrare, säger Niklas med en tydlig passning till din förra klubb.

Publicerat av

Hans Andersson