Dragongate: Jansson överklagar

Anders Jansson under rättegången tidigare i höstas. FOTO: SUNDSVALLS TIDNING

Anders Jansson har nu formellt lämnat in en överklagan mot tingsrättens dom. Den förre klubbdirektören i Sundsvall Dragons överklagar domen på tio månaders fängelse.

Även den tidigare ordföranden Anders Öhrn har överklagat sin dom. Hans försvarare är Per Näslund och han menar att hans klient inte ska fällas för uppsåtligt brott. Däremot ”oaktsamhet”. I så fall skulle straffvärdet bli ett annat.

Anders Jansson, via sin försvarare Ulf Karström, menar att hovrätten ska ogilla åtalspunkten ”grovt bokföringsbrott”. Man yrkar också på att hovrätten frigör honom från återbetalningsskyldighet för kostnader i samband med rättegången.

Enligt Sundsvalls Tidning vill Anders Jansson dessutom att han ska dömas till villkorlig dom och samhällstjänst framför fängelse. Han vill också kalla ett nytt vittne. Det handlar om en revisor som jobbat för Dragons.

Mitt i allt detta kom för ett antal veckor sedan uppgifter att Anders Jansson fortfarande är aktiv inom svensk basket. Uppsalas herrlag har tagit hjälp av honom i arbetet med sponsorer.

Trots att han varit föremål för brottsundersökning och trots att det nu har kommit en fängelsedom mot honom.

Hur tänker Uppsala egentligen?

Tänker man överhuvudtaget?

Anders Öhrn har också överklagat sin dom till hovrätten. FOTO: SUNDSVALLS TIDNING

Publicerat av

Hans Andersson