Julfesten kom av sig

Den stora Jämtlandspubliken fick inte den ”julfest” man hade hoppats på.

Den förväntade julfesten med en sprakande tv-match och hemmaseger förvandlades till en tung kväll.

Södertäljes status som klar serieledare är ingen bluff. Det bevisade man med en perfekt genomförd match.

Jämtland var näst bäst på det mesta. Framförallt hittade man inte det höga tempo man vill ha för att komma till enkla avslut.

– Ärligt talat får vi skylla oss lite själva. Vi gjorde det enkelt för dem. Vi boxade inte ut på våra defensiva returer och svingade inte bollen tillräckligt snabbt. Vi blev statiska i anfall, menade Teyvon Myers, som var ensam om att kunna störa Södertälje i offensiven.

Myers sköt 22 poäng medan spelare som Guinn och Paulos hade en nattsvart dag med bara 4 respektive 2 poäng. De sköt 2/8 och 1/6 och då ska det mycket till om Jämtland ska kunna vinna mot serieledaren.

– Vi hade för många spelare som inte gjorde vad vi skulle göra och det har vi inte råd med, sa Torbjörn Gehrke.

Jämtland vann returerna, hade lika många assists och sköt bättre utifrån. Problemet var 21 turnovers, som Kings utnyttjade till fullo.

Evariste Shonganya fick spela hela 31 minuter eftersom Oliver Gehrke var skadad och Alexander Yemane drog på sig snabba fouls.

Teyvon Myers utmanar Toni Bizaca.

Matchen betyder att julhelgen kommer att bli något deppig för spelare, ledare och publik. Även om Södertälje är bäst i ligan, smärtar det förstås att få pisk på det här sättet.

Gehrke var ändå inte alldeles ”nedtryckt i skoskaften”. Hans känsla var att Södertälje hade lyckats med sin matchplan, att lagets storlek tog ut sin rätt. Speciellt eftersom Jämtland aldrig fick utrymme för att driva upp tempot.

– Vi måste få upp bollen snabbare, sa han.

Adam Rönnqvist var som alltid efter en förlust; grymt besviken. Han pekade bland annat på att bollen stannade för mycket i laget, att man inte fick igång passningsspelet på fler händer.

Nu väntar tre dagars jullov. Sedan träning 26 och 27 december och hemvändarmatchen mot Umeå, nästa fredag.

Förhoppningsvis är då Oliver Gehrke tillbaka i spel. Han har stukat foten.

– Det kan ta allt mellan några dagar och några veckor. Det var en ganska kraftig stukning så vi får se, säger Torbjörn Gehrke.

En speciell jul- och luciaklack var ett roligt initiativ från Jämtland. Det höjde stämningen betydligt.

Adam Rönnqvist i början av tredje perioden.

Publicerat av

Hans Andersson