20.04: Jämtland-Umeå

Evariste Shonganya har som vanligt en nyckelroll i kvällens match. Om vi får önska något är det att Jämtlandscentern hittar tillbaka till höstens storspel. Till exempel det han presterade i premiären mot Umeå. Då blev det 27 poäng och hela 19 returer.

2018 års sista hemmamatch är tillika hemvändarmatchen för Jämtland Basket. Motståndare är Umeå. Precis som i fjol alltså.

Då kom över 1 600 åskådare. Kvällens publiksiffra blir kanske inte riktigt lika hög, men förhandsintresset är ändå bra.

Intresset hade säkerligen varit större om Torbjörn Gehrkes gäng förmått prestera bättre senast mot Södertälje. Den insatsen är inget vi vill komma ihåg.

Det ska bli väldigt intressant att se hur Jämtland reagerar på den smällen.

Hur stor är revanschlustan?

Har RT Guinn och de övriga lyckats sudda ut minnesbilderna från den insatsen?

Kan Adam Rönnqvist dra med sig sitt lag och hitta tillbaka till det enkla och fartfyllda spel vi vant oss vid i höst?

Fullt fokus och en hög prestationsnivå kommer att behövas. Glöm att Umeå haft en risig höst. Laget är kompetent, med kvalitet på alla positioner. Framförallt gillar vi spelmotorn DeAndre Mathieu, som äger en högklassig speed och ett genombrottsspel av riktigt bra klass.

Gårdagens matcher visar att inget är givet i årets SBL. Nässjö knäpper till Södertälje på bortaplan, Köping är nära att skrälla mot Norrköping i Stadium Arena och Wetterbygden är blott minuter från att ta andra raka bortasegern mot Luleå.

Det gäller att Jämtland vågar tro på sig själv fullt ut. Att man litar på sin spetskvalitet och agerar naturligt och enkelt.

Publicerat av

Hans Andersson