Storpublik och årsbästa av Paulos

Nicholas Paulos gjorde sin bästa match hittills. 23 poäng efter fenomenalt skytte.

Jämtland hittade i kväll tillbaka till sin rätta identitet. Fart, fläkt och snabba avslut – med hög procent.

75 procent på tvåorna, 45 på treorna och fina 86 procent från strafflinjen – då är det inte konstigt att siffrorna skjuter i höjden.

Till slut hela 118-85 i ännu en hemmabetonad hemvändarmatch mot Umeå.

Hemmapubliken stortrivdes. Hela 1 673 är återigen en toppensiffra och lita på att herrar Erik Westin och ”Pecka” Johansson med kompani, myste på läktarplats.

En fullsatt hemmahall kan faktiskt ge en bit över 100 000 kronor i nettoförtjänst.

Störtskönt förstås med seger och revansch för snedseglingen mot Södertälje. Vi ska dock veta att Umeå var rejält vingklippt. Ingen Krayem, Saleman eller Eliasson. Dessutom DeAndre Mathieu utfoulad i tredje perioden.

Umeå var med till halvlek. Då var plötsligt matchen jämn, sedan Torbjörn Gehrke roterat lite väl mycket. Han bänkade både Adam Rönnqvist och Gustav Hansson under slutet av andra perioden och det drog Umeå fördel av.

Kombinationen Adam Johansson och Teyvon Myers behöver inte vara fel, men inte så länge. Det här öppnade upp för Mathieu och Hollins som tillsammans hjälpte Umeå till närkontakt.

Jämtlands försvarskraft i andra perioden var riktigt dålig. Umeå fick komma loss alldeles för enkelt med ständiga lay ups. Totalt 28 insläppta poäng är inte godkänt.

53-49 i halvtid var ett kraftigt underbetyg för Jämtland med tanke på Umeås tunna lag.

Ett svar var tvunget att komma – och det kom. 38-16 i andra perioden och game over.

Hela åtta (!) Jämtlandsspelare hade 10 poäng eller mer. Har det hänt förut?

Vad säger vår vän Bo Wagenius?

Vi plussar alltså extra för Nicholas Paulos. 7/8, 2/3 och 3/4 i skyttet. Totalt 23 poäng.

Bra av Torbjörn Gehrke att matcha honom mest av alla. Paulos är en spelare som ska spela mycket. Han har lagets bästa fysik tillsammans med Gustav Hansson och det ska synas i matchprotokollet.

Daniel Johansson var också väldigt bra. Ja, det här var hans bästa match någonsin. 12+8 efter bara ett missat skott.

Evariste Shonganya spelade 24 minuter, men såg inte helt bekväm ut. Ryggen verkar fortfarande krångla och rörelsemönstret är långt ifrån det vi såg i höstas.

Enligt Jämtland kan det ta ett tag innan överbelastningen är borta. Det kan till och med vara så att Shonganya spelat i flera år med en snedställd rygg och att det först nu visat sig.

Jämtland får nu en dags vila innan man avslutar 2018 med bortamatch mot Wetterbygden. En långresa och sedan ett svårspelat Wetterbygden på andra sidan. En svår uppgift som det kommer att krävas mycket ”älgstyrka” för att klara.

Men fram tills dess gläds vi med spelare och ledare. Att kunna avsluta hemmaspelet 2018 med en sån här offensiv urladdning är förstås mycket skönt.

Det var också en härlig revansch för det som hände mot Södertälje. Kvällens prestation suddar bort lite av den ”missfärgningen”.

Bästa ligamatchen någonsin av Daniel Johansson.

Publicerat av

Hans Andersson