Trist sorti på 2018

Teyvon Myers var bäst i Jämtland. 14 poäng, 6 returer, 6 assists och 2 steals.

Bortamatchen mot Wetterbygden blev precis så svår som vi hade trott.

Ja, den blev alltför svår för ett Jämtland som tappade ledningen och segern i fjärde perioden. ”Älgarna” hade 61-61 med cirka 1.30 kvar och även 63-62 när det återstod 29 sekunder, men en trea från Jonathan Peleg stängde matchen.

Jämtland fick det sista anfallet, men RT Guinn missade sitt närskott.

Förlust med 63-65 sedan Boris Balibrea slagit Torbjörn Gehrke på fingrarna. Hans plan att bromsa Jämtlands offensiv var klockren och Gehrke hade inget svar på det.

Trist.

Tyvärr var RT:s miss talande för hela matchen. Jämtlands lagkapten var inte alls bra och sköt bara fyra poäng. Eftersom heller inte Oliver Gehrke eller Daniel Johansson hade en offensiv produktion. blev Jämtland för tunt framåt. Hemmalagets bredd avgjorde, men också styrkan under korgarna.

Jämtland släppte hela 15 offensiva returer och det är riktigt svagt. En orsak är att Evariste Shonganya tappat så mycket kraft. Bara fyra returer i dag och Kongospelaren går inte längre att känna igen.

Det här är hämmande för hela laget och frågan är hur illa det är med ryggen. Blir den bättre?

Om inte. Vad kommer då att hända framöver?

Mycket trist sorti på 2018. Det innebär att Jämtland börjar 2019 med matchkvoten 13-8. Inget att skämmas för och ändå en bra plattform att gå vidare från, men förlusten innebär att det hårdnar ännu mer i kampen om positionerna inför slutspelet.

Södertälje och Norrköping ser lite starkare ut än de övriga och lär ta de platserna 1 och 2. Därefter är det tuffare att tippa.

Vi tror att Borås och Luleå slutar trea och fyra och att Jämtland och Nässjö får slåss om att bli femma.

Jämtlands närmaste matcher är dessutom riktigt svåra. Bortadubbel mot Borås och Norrköping och sedan ”omöjliga” Luleå på hemmaplan. Det kan mycket väl resultera i ytterligare förluster och då står Gehrkes lag plötsligt på 13-11 inför de 12 sista omgångarna.

Hemska tanke.

Publicerat av

Hans Andersson