Mycket starkt av Jämtland

Teyvon Myers var aktiv och produktiv. 23 poäng på 28 minuter.

I kväll är Jämtland Baskets spelare och ledare värda beröm i massor.

Trots att man saknade lagets bästa spelare, Evariste Shonganya, pressade man serieledande Norrköping ända fram till slutminuterna. När Adam Rönnqvist satte en tvåa var underläget bara 70-71 med 4.40 kvar.

Jämtland orkade dock inte fullfölja utan föll med 76-84 i en match där man vann två perioder och överraskade stort. Ja, ”älgarna” ledde till och med i början av fjärde perioden sedan RT Guinn inlett med att sätta en trea till 59-58.

Flera spelare klev fram och tog striden. Myers och Guinn var allra bäst. 23 respektive 19 poäng. RT med 5-10 på treorna. Gustav Hansson och Daniel Johansson krigade på bra, Nicholas Paulos hade oflyt framåt men tog fajten under korgarna. Adam Rönnqvist var förstås stenhårt uppvaktad och blev hämmad av tre tidiga fouls.

Paulos och Guinn spelade mest, 35 respektive 34 minuter. 22 straffkast var fler än Norrköping och visar att Jämtland spelade med aggressivitet i anfall.

Jämtland tog hand om bollen på ett väldigt bra sätt. Bara tio turnovers mot Norrköpings elva.

Segervapnet hos Dolphins var förstås Joakim Kjellbom med 24+12.

Förlusten var den sjunde på senaste elva matcherna för Jämtland. Det är riktigt dålig form och det är absolut något som är värt att grunna på.

Även om kvällens insats är värd mycket beröm är det något som skaver. Något som inte fungerar.

En orsak till alla förluster är att man tappat det kollektiva lagspelet. Det blir väl mycket individuellt. Lite väl mycket att Myers ska avsluta och för lite av att bollen svingas runt i laget.

Jämtland har spelat som bäst när bollen gjort jobbet. När man inte forcerar fram skotten.

Det är det här spelet som Torbjörn Gehrke behöver hitta tillbaka till. Då blir det svåra enkelt – och då lär segrarna komma också.

19 poäng, varav fina 5/10 på treorna för RT Guinn. Däremot kom han bara till två avslut på tvåorna vilket är för lite.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *