Bruce the Moose redo för match

Bruce och Nils Johansson – vilket par.

I morgon lördag är det dags igen.

Lördagkväll och hemmamatch i SBL för Jämtland Basket. Motståndare är Nässjö och som vanligt kommer Bruce att vara på plats.

Bruce The Moose, alltså.

Jämtland Baskets egen maskot har blivit en succe. Ja, hans påverkan på matcharrangemangen har varit formidabel. Bruce har blivit en given ingrediens på hemmamatcherna. Till och med skaparen av Bruce är tagen av det fantastiska mottagandet av basketälgen.

– Bruce har en betydelse för våra arrangemang som verkligen överstigit våra förväntningar. Stora som små gillar honom, säger Nils Johansson.

Vad är hemligheten?

– Enligt mig beror det på två saker. Det måste vara bra personer i dräkten. Det går inte att bara ”stoppa dit någon”. Jag tror att det är väldigt vanligt att man gör så och då blir det inte bra.

”Nisse” pekar även på en annan viktig faktor.

– Det måste vara en maskot som är rörlig och som kan springa, dansa och hoppa.

Framgången med Bruce The Moose härstammar egentligen från Jämtland Baskets styrelse. Ordförande Erik Westin och hans kollegor började för några år sedan att jobba på ett sätt där utveckling och publiken sattes i fokus.

Det var ungefär där och då som iden föddes. ”Nisse” berättar:

– Vi har sedan flera år tillbaka jobbat med små grupperingar i klubben, som har väldigt tydliga ansvarsområden. Det kan handla om teknik, Before Basket och så vidare.

Vad är fördelen med detta arbetssätt?

– Vi ser att det både är enklare att hitta folk och att resultatet blir bättre. De personer som jobbar för oss får göra det som de är bra på och som de tycker är roligt. De behöver inte vara överallt utan de har ett tydligt område och ansvar, menar ”Nisse”.

En av alla dessa grupper ansvarar för Bruce the Moose. Målet är att göra honom så bra och så attraktiv som möjligt.

Just nu är det två personer som ”är” Bruce. Nils Johansson har ingen avsikt att avslöja vilka de är.

– Haha! Jag tycker att vi håller dessa namn hemliga. En av de här två är i alla fall ansvarig för att ta Bruce till nästa nivå.

”Nisse” själv har tagit ett steg tillbaka i arbetet med Bruce. Orsaken är att han nyligen blivit pappa. Tiden finns inte just nu för att gå ”all in” på den skapelse som bär hans namn.

– Jag är ändå fortfarande involverad i Bruce, men just nu kan jag inte ge den tid som behövs för att utveckla honom och ta nästa steg.

Planen från Jämtlands styrelse är dock klar vad gäller klubbens populära maskot.

– Det stämmer. Vi får se om vi kan komma i mål med den. I så fall blir vi först i Sverige med det, säger ”Nisse”.

Bruce är med överallt. På golvet, på läktaren, ja, frågan är om han inte till och med har setts i fikakön?

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *