20:04: Jämtland-Nässjö

Jämtland-Nässjö är en av matcherna i kväll.

Omgång 26 av 36 fortsätter i dag lördag med två matcher; Umeå-Uppsala och Jämtland-Nässjö.

Den första matchen går redan 15.04 medan Jämtland Basket kör på med en extremt sen start, alltså 20.04.

Det här med sen matchtid är synnerligen intressant. Det känns som att Erik Westin och kompani har upptäckt något här.

Ligabasket vid 20-tiden på en lördagkväll borde inte gå hem. Det strider mot alla ”regler”, mot alla beteenden och vanor.

Eller också är det helt i linje med vad nutidens människor vill ha: något att titta på när allt annat är klart för dagen. En social träffpunkt på lördagkvällen – utan att man behöver rucka på något annat.

En matchtid som inbjuder till besök utan att man ska behöva välja bort något annat. Vare sig det gäller den enskilde eller familjen.

Det som började som ett lite oplanerat försök 2016/17 har blivit en succe.

Vi ska inte bli alltför snabb i slutsatserna, men mycket tyder på att Jämtland Basket upptäckt något dyrbart. Något som kanske också kan passa andra lag i SBL.

Intresset för kvällens match mot Nässjö är bra, utan att vara något slags rekord. Ska vi tippa på en siffra mellan 1 100 och 1 300?

Sportsligt sett är det två lag som båda jagar femteplatsen. Jämtlands mål att bli åtminstone fyra och få hemmaplansfördel i SM-kvartsfinalen verkar gå i kras. Övriga fyra lag är helt enkelt för långt bort.

Såvida inte Torbjörn Gehrkes lag kan gå i princip rent de sista elva matcherna. Då kan man hinna ifatt Borås eller Luleå.

Först ska dock Nässjö besegras och det är sannerligen lättare sagt än gjort. Med skicklige headcoachen Jordi Juste, urstarke Dartaye Ruffin och årets stjärnskott (?) Felix Terins, har smålänningarna en trio som inger respekt.

Gehrke kommer att behöva hitta samma offensiva flöde som senast mot Köping. Men också en defensiv motståndskraft mot Ruffin och Nässjös fina trepoängsskytte.

Då kan det bli ytterligare en (sen) lördagskväll att minnas för den trogna Jämtlandspubliken.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *