19:04: Uppsala-Jämtland

Nicholas Paulos har varit mycket nyttig i de senaste matcherna. Hans offervilja, rörlighet och starka skytte kommer att bli viktigt även mot Uppsala.

En ny tisdag har anlänt och det betyder basket och SBL.

Tre matcher ska spelas i kväll: Umeå-Wetterbygden, Nässjö-Borås och så Uppsala-Jämtland.

Torbjörn Gehrke tar med sig sitt lag till Fyrishov där ”älgarna” ska pröva att ta tredje raka segern. Men det kommer inte att bli lätt.

Trots att Uppsala tappat Xavier Cannefax och Davy Baltus finns det rejäl kompetens kvar. Inte minst offensivt.

Insidertrion Katenda, Bridgeforth och Odin Lindell är alla stora hot. Bakom dem huserar Axel Nordström och Nathan Dawit och på guardplats finns Dante Williams och en comebackande Mannos Nakos.

– Uppsala har sju spelare i den första roteringen som verkligen håller bra klass. Vi måste stämpla in och göra vårt jobb, menar Gehrke.

Jämtlandscoachen vill att hans lag ska hitta en lite bättre stabilitet. Bli mer pålitligt som lag.

– Andrew (Smith) börjar kugga i så det känns bra. Annars har vi ändrat lite i försvarsspelet. Det är tredje gången i år som vi gjort det, men nu tror jag att vi har hittat något som spelarna känner sig trygga i och tror på.

Gehrke inser att det är lönlöst att driva sin linje in absurdum om han inte får rätt gensvar från spelarna.

– Det hjälper ju inte hur mycket jag vill att vi ska spela på ett speciellt sätt om spelarna inte köper det.

Försvarsspelet mot Nässjö var också väldigt bra och det kommer att krävas en liknande attityd i kväll. Bloggen tror att det blir den intensiva defensiven som blir nyckeln även denna gång.

Jämtland behöver helt enkelt kliva upp på Nordström och de andra och spela tufft och fysiskt. Från första sekund. Då kommer förmodligen anfallsspelet att följa med.

Ja, i detta ”framtunga” Jämtland, där många spelare har en naturlig talang att göra poäng, är försvarsspelet den pusselbit som ibland behövs för att allt ska falla på plats.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *