Vingklippt Jämtland U för tunt mot Hammarby

Alexander Yemane var en av banans bästa. Han samlade in 27 poäng, 8 returer, 3 assists och 3 blockar.

Utan viktiga kvartetten Max Tandberg Wall, Adam Johansson, Jacob Ward och John Pålsson (sjukdomar och skador) var Jämtland U som väntat för ungt, lite för kort och för tunt mot gästande Hammarby.

Coachen Ingemar Nord tappade för mycket kreativitet för att kunna stå emot ett större och mer erfaret Hammarby.

Inte gjorde det lättare att ”Småälgarna” dessutom hade en bedrövlig skottprocent. 6/20 och 2/23 i första halvlek är förstås något man bara vill glömma.

Slutsiffrorna förbättrades en aning och stannade vid 12/38 och 8/44.

Alexander Yemane, Felix Tandberg, Axel Blomgren och Petter Salmonsson fick dra ett tungt lass, med Yemane på 33 minuter. Han var också totalt sett den bäste, även om skottprocenten inte var himlastormande hög.

Bra jobb också av Nils Axelsson, som blev allt bättre i matchen. Den vänsterhänte ynglingen har en förmåga – lite som Petter Salmonsson – att komma rätt på offensiva returer. 14 poäng och 10 returer och en riktigt frejdig insats.

En rejäl honnör även till Jämtlands returtagning. Hela 52 totalt, varav 19 (!) offensiva.

Vi noterar dessutom en glädjande comeback för Johan Petersen. Den 20-årige guarden har varit fotskadad sedan i höstas och fick 18 minuter i återkomsten.

Jämtland U-Hammarby 59-88

13-21, 9-23, 19-21, 18-23

Jämtland U: Alexander Yemane 27, Nils Axelsson 14, Axel Blomgren 8, Felix Tandberg 4, Petter Salmonsson 3, Tim Nord 3. Hammarbys bästa: Uros Cigoja 22.

Returer: 52-58.

Publicerat av

Hans Andersson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *