Välbehövlig ledighet

Torbjörn Gehrke har gett sina spelare en längre ledighet.

När SBL har EM-uppehåll passar Jämtland Basket på att ta en helvila från träning.

Efter fredagens match mot Södertälje släppte Torbjörn Gehrke sina spelare ”vind för våg”. Totalt nästan fem dagars vila ör anbefalld.

– Det gäller att ta vara på tiden. Att träna två veckor utan match så här sent in i säsongen skulle bränna ut spelarna, hälsar Gehrke.

Synnerligen klokt. Att trycka in pausknappen och återhämta kropp och själ kan ibland vara den absolut bästa metoden.

Man får vara ifrån varandra, kan umgås mer med familj och vänner och på köpet får man kanske också en ny sorts spelglädje när man är tillbaka.

Flera av Jämtlands spelare har passat på att ta en minisemester. De har rest iväg till platser runt om i Sverige eller utomlands..

Besöker Småland.

RT Guin är i Småland (hans hustru kommer från Mönsterås), Nicholas Paulos, Adam Rönnqvist och Oliver Gehrke stannade i Stockholm, Andrew Smith åkte till Tyskland medan Alexander Yemane återvände hem till Luleå.

Både Jämtland och Umeå har dessutom haft spelare i Strömsund i veckan. Besöken är ett samarbete med några samarbetspartners. Det draget känns inte fel. Strömsund är en vit fläck på basketkartan.

Med den nya Sporthallen bör det dock finnas chanser för att kunna starta en verksamhet.

I morgon onsdag är det återsamling igen för laget. Då ska Evariste Shonganya starta lagträningen. Han har varit skadad sedan 3 januari. Det blir totalt 48 dagar, alltså nästan sju veckor.

Det kommer med andra ord att bli mycket intressant hur handen svarar på träningen. Är den helt läkt? Eller behöver den ytterligare någon vecka för att kunna stå emot alla påfrestningar?

Torbjörn Gehrke vill till sist gärna ännu en gång trycka på behovet av denna femdagarsledighet.

– För oss är det viktigt att ladda om eftersom vi bara hade två dagars vila vardera gång vid jul och nyår, säger Jämtlandscoachen.

Väljer att ladda batterierna i Tyskland.

SBL startar igen fredag 1 mars. Jämtland går i elden lördag 2 mars. Kvällsmatch hemma mot Norrköping, 20.04.

Publicerat av

Hans Andersson